Subota 24.08.2013.
14:51
RTS

URS: Nećemo sabotirati novu Vladu

Vladimir Ilić: Podržaćemo sve dobre predloge Vlade
 

"Bili smo aktivni u vlasti, bićemo i u opoziciji. Nećemo opstruirati rad Vlade, podržaćemo sve dobre predloge. Napadaćemo sve što bude protiv interesa građana i Srbije. Sva rešenja koja su u funkciji ekonomskog razvoja, pre svega priključenja EU, imaće našu podršku", rekao je Ilić, gostujući u Dnevniku RTS-a.
 

Uoči konačnog raspelta rekonstrukcije Vlade, Ilić kaže da treba sačekati još dan, dva kako bi se poslanici upoznali sa tekstom zakona.
 

"Po mom mišljenju nije realno da to bude u ponedeljak. Ako je sednica Vlade sutra, zaista, poslanici neće biti u prilici da iščitaju taj zakon i imaćemo problem u samoj diskusiji. Moramo da vidimo šta su nadležnosti ministarstava, šta se spaja, šta se razdvaja", objasnio je Ilić.
 

Komentarišući novog ministra finansija Lazara Krstića, koji dolazi na nekadašnje mesto lidera njegove stranke Mlađana Dinkića, Ilić je rekao da mu "želi sreću i uspeh", ali da je pitanje hoće li biti političke volje da se "preko potrebne mere nastave", navodeći da je sam premijer Ivica Dačić protiv stezanja kaiša.
 

"Ima dosta kontradiktornih izjava samog premijera što se tiče ekonomije, ali je dobro što je konačno počeo da se bavi ekonomskim pitanjima. Poslednjih godinu dana pokušavao je da nas uveri da je premijer, on verovatno veruje u to da on vodi Vladu, i mislim da je sada vreme da se pozabavi ekonomskim pitanjima", rekao je Ilić.

"Simpo" mora da plaća porez


Komentarišući blokadu račina "Simpa" zbog poreskog duga, Ilić je rekao da je "Simpo" dobar primer paradoksa o kojem govori.


"Sam premijer je pre nekoliko dana rekao da se ide u odlučnu naplatu svih poreza, bez izuzetaka, a ona imamo situaciju da se premijer meša u rad Poreske uprave, tako što politizuje stvar oko 'Simpa'", naveo je Ilić.
 

"Simpo treba da plaća porez kao i sve ostale firme. Predlog koji je dalo Ministarstvo finansija za 'Simpo' je upravo rešenje i za radnike i za zaposlene, za izbegavanje stečaja", ocenio je Ilić.
 

Šef poslaničke grupe URS-a najavio da je da se nekadašnji članovi Vlade iz te stranke, vraćaju u poslaničke klupe, verovatno već nakon sledeće sednice.

2024 © - Vesti online