Subota 24.08.2013.
11:03
Beta

"Vlast vlada trikovima"

Zagorka Golubović: Sve sami trikovi
 

"Ne očekujem da će ova vlada uspeti da nas izvede iz škripca u koji sve više i više upadamo i sve manje i manje imamo demokratska obeležja", rekla je Zagorka Golubović.

Komentarišući rekonstrukciju Vlade i najavu dolaska stranih stručnjaka kao savetnika, ona je rekla da ideja da bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan bude savetnik nije samo glupa i smešna, nego i žalosna.

"On je izgubio važna mesta zbog svog ponašanja i sebe diskreditovao, a mi hoćemo njega da dovedemo da nama pomogne", rekla je ona i dodala da je za nju ideja da Stros-Kan savetuje vlast dokaz da "ova vlada takozvanom rekonstrukcijom može da napravi samo još gore stvari".

Ona je ocenila da "sadašnja vlast 'vlada' isključivo agresivnom propagandom" - propagandom o progonu tajkuna, ispravljanju grešaka privatizacije i rastu privrede.

Zagorka Golubović kaže da se tajkuni i dalje nesmetano umnožavaju i da je o progonu tajkuna samo verbalno reč, a da stvarno nema reči ni o progonu, ni o kažnjavanju.

"Najveći trik kojim je ova vlast osvojila građane je obećanje da će ispraviti greške privatizacije", rekla je Zagorka Golubović i dodala da vlast ne samo da to nije učinila, već nastavlja da radi na privatizaciji preduzeća koja su se izborila tokom vremena da ne podlegnu katastrofalnim rezultatima pogrešne privatizacije.

Ona je kao primer navela zrenjaninsku Jugoremediju koja se godinama, posle neuspešne privatizacije, borila da ostane u vlasništvu radnika, a sada je ova vlada uspela da to poništi i da tzv. boljom privatizacijom nastavi da uništva tu firmu.

"Toliko se bučno govori da će se greške privatizacije ispraviti a efekat je da su svi uhapšeni koji su prokazani kao vinovnici te pogrešne privatizacije pušteni da se brane sa slobode, uključujući i Miroslava Miškovića", rekla je Zagorka Golubović i dodala da veruje da će oni proći kao ljudi koji nemaju krivice.

"Vlast je obećala da će ispraviti pogrešnu privatizaciju, a ispod žita se pokazuje da ta partokratska vlada prisvaja i društvena i državna preduzeća na jedan veoma agresivan, arogantan način, tvrdeći da je to najbolji način da država da bolje rezultate", rekla je ona.

Vlast stalno govori da će unaprediti privredu, a u stvarnosti je, kako je rekla, sve veći broj ugašenih preduzeća ili preduzeća u stečaju koja će biti ugašena, a samim tim uvećava se broj nezaposlenih i onih koji ostaju bez sredstva za život.

Zagorka Golubović je navela da je obrazovanje jedna od najslabijih tačaka ne samo ove vlade, nego i svih bivših vlada, kao i da su uvek za ministre prosvete birani "najslabiji ljudi". Za školski sistem je rekla da je ispod nivoa školstva iz 80-ih godina.

"Sadašnja vlada je obesmislila ili ide sve više ka obesmišljvanja demokratskih ciljeva, demokratskih oblika postojanja, naročito kada je reč o kulturi, ali i o ekonomiji i u nekim stvarima ispod Miloševićevog sistem", kazala je Zagorka Golubović.

2024 © - Vesti online