Subota 24.08.2013.
13:33
D. N. P. - Vesti

Sportisti iz Sandžaka traže pasoše BiH?

Već stizale ponude iz BIH: Amela Terzić
 

Ovaj zahtev "odgovor" je na nedavno uručivanje pasoša Srbije talentovanim sportistima Republike Srpske i obraćanje premijera Srbije Ivice Dačića.


- Bosna je matična domovina Bošnjaka iz Srbije, ako srpski sportisti iz Bosne i Hercegovine mogu dobiti pasoše Srbije, zašto i bošnjački sportisti iz Srbije ne bi mogli dobiti pasoše Bosne i Hercegovine i mogućnost da nastupaju za svoju matičnu državu - ističe se u saopštenju Predstavništva Sandžaka za Skandinaviju.


Neki sportisti poreklom iz Sandžaka već nastupaju pod zastavom BiH, Turske ili Nemačke. Primera radi, poznati bokser Muamer Hukić (Mark Huk), rođen na Pešteru, nastupa pod zastavom Nemačke, ali je više puta izrazio želju da nastupi pod zastavom Srbije, države u kojoj je rođen.


U trenucima kada je bila bez finansijskih sredstava, Ameli Terzić stizale su ponude iz Bosne, Turske i još nekoliko zemalja da uzme njihovo državljanstvo i nastupa pod njihovom zastavom, ali je ona sve to odlučno odbila i ostala da se i dalje (vrlo uspešno) bori pod zastavom Srbije, domovine u kojoj je rođena, u kojoj je počela svoju karijeru i u kojoj živi njena porodica.

2024 © - Vesti online