Subota 24.08.2013.
08:00
b92.net

Nemci zainteresovani za Fisker

Izgleda da je Fisker Karma uprkos svim problemima koji su zadesili proizvođača ovog modela stekao zavidnu reputaciju u automobilskom svetu i da možda neće tek tako otići u zaborav.

Fisker stekao lepu reputaciju u svetu automobila

Prema pisanju ''Auto Bilda'', američku kompaniju Fisker mogla bi da preuzme investiciona firma Fric Nois AG, koja želi da preseli proizvodnju iz Finske u SAD, gde je prema njenom mišljenju i trebalo da bude od samog početka.

Planovi predviđaju godišnju proizvodnju oko 2.500 primeraka modela Karma. Još uvek nije poznato odakle bi novi vlasnik nabavljao pogonske baterije za automobil, s obzirom da je zbog bankrota proizvođača litijum-jonskih akumulatora i zaustavljena proizvodnja Karme 2012. godine.

Ako bi i taj problem bio prevaziđen, sledeća faza oporavka kompanije predviđa pokretanje proizvodnje drugih modela koji su bili u planu prethodnog rukovodstva.

Ponuda za kupovinu koju je nemačka kompanija iznela navodno čeka na odobrenje Ministarstva energetike SAD, i tek ako prođe ovu instancu, bila bi ozbiljno razmotrena, piše ''Auto Bild''.

2024 © - Vesti online