Petak 23.08.2013.
13:07
mozzartsport.com

Čelzi posle derbija šalje novu ponudu za Runija

Rastanak se primakao: Vejn Runi i Aleks Ferguson
 

Kao što je Žoze Murinjo nedavno rekao: Čelzi nije odustao od Vejna Runija. Iako iz Mančester Junajteda tvrdoglavu odbijaju pomisao o selidbi svoje “desetke” u tabor Plavaca, uskoro će se naći pred novim velikim iskušenjem.


Na Stamford Bridžu se spremaju da lansiraju i treću službenu ponudu za nezadovoljnog napadača Mančester Junajteda. Podsetimo da je Čelzi ranije ovog leta već poslao dve zvanične ponude Crvenim đavolima koje su odbijene. Prva je iznosila 25 miliona, a druga 35 miliona evra. Sledeća ponuda Plavaca glasiće 47 miliona evra za kupovinu Runija i ona će uslediti posle premijerligaškog okršaja koji je na programu u ponedeljak uveče.
“Ne želim da Čelzi pošalje ponudu pre nego odemo tamo i svi se u klubu i upravi slažu sa mnom, dele to mišljenje. Postoji vreme za sve, šta se radi pre, a što posle, a mislim da je period pre utakmice, iz etičkog gledišta, period u kojem ćemo biti tihi i razmišljati samo o utakmici”, rekao je Žoze Murinjo.


Saga oko Runija traje mesecima. Engleski napadač je nezadovoljan u Mančester Junajtedu i hoće da napusti klub, mahom i zbog toga što je pao u senku Robina Van Persija, ali i zbog lošeg odnosa sa Dejvidom Mojesom. Pre par godina je na sličan način pokušavao da izdejstvuje transfer, ali tada ga je Aleks Ferguson smirio slanjem na odmor usred sezone i novim ugovorom.


Sada izgleda da više ništa ne može zadržati Runija na Old Trafordu. Na otvaranju premijerligaške sezone odigrao je pola sata protiv Svonsija i učestvovao je u pobedi sa dve asistencije. Ali, nije hteo da prosalvlja golove sa ostalim saigračima
Murinjova strategija ima smilsa. Oslabiće najvećeg konkurenta, a sebe pojačati tamo gde je najtanji: u špicu napada. Fernando Tores će dobiti idealnog partnera u napadu, a Runi je u godinama kada tek može da se očekuje vrhunac njegove karijere.
U slučaju da ne dovede Runija, Murinjo će se okrenuti Samuelu Etou ili Robertu Levandovskom.

2024 © - Vesti online