Petak 23.08.2013.
09:27
Beta

Ministarka: Sednica u ponedeljak, sve ide po planu

Ministarka energetike Zorana Mihajlović
 

"Stvari se dešavaju upravo onako kako smo i rekli. Ne oteže se ništa. Vidite da država funkcioniše, ništa ne stoji, i to je važno za stanovništvo i zemlju", rekla je ministarka za Radio-televizju Srbije (RTS).

Pročitajte još: Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina

Ona nije htela da potvrdi medijske navode da će novi ministar privrede biti Saša Radulović, a poljoprivrede Svetlana Živanović, već je navela da će o tome konačnu reč dati stranački organi.

"Mi očekujemo puno od eksperata, jer je cilj rekonstrukcije bio da se brže ide u reforme, više neće biti mogućnosti da razni lobistički, politički centri odreduju ko će biti ministar ili direktor", kazala je Zorana Mihajlović, aludirajući na izjavu
premijera i lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da ne očekuje puno od stručnjaka.

Ona je kazala da nije uobičajeno da Dačić govori o ministru kulture, a da prethodno nije bilo konsultacija, i dodala da Srpska napredna stranka ima mnogo boljih kandidata za ministra saobraćaja, ali da to nije "njihova kvota".

Govoreći o restrukturiranju javnih preduzeća "Srbijagas" i Elektroprivreda Srbije (EPS), ministarka je kazala da nije zadovoljna započetim reformisanjem i da će tražiti uspostavljanje krajnjih rokova.

"Nisam zadovoljna rekonstruisanjem u 'Srbijagasu', koje nije ni počelo, ni u EPS-u, koje ide suviše sporo. Tražiću da se utvrdi tačan rok", rekla je Mihajlovićeva i naglasila da se mora završiti restrukturiranje, jer će otvaranjem tržišta ta preduzeća izgubiti trku sa konkurencijom.

2024 © - Vesti online