Petak 23.08.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Nada još nije utihnula

Hvala po 100 puta: Bojan Lekić
 

- Slobodanka je rodom iz okoline Vladimirca, pa je dolazak u otadžbinu iskoristila da i nas poseti i lično uruči pomoć. Bilo nam je izuzetno drago što smo imali priliku da bar nakratko upoznamo i ugostimo ovu plemenitu damu. Mnogo nas je obradovala. Tom prilikom smo joj se od srca zahvalili, ali osećamo dužnost da to učinimo posredstvom "Vesti" i još jednom joj uputimo svoje iskreno poštovanje na divnom i humanom gestu, kao i svesrdnoj podršci.

Dar izdaleka

Pored donacije dobročiniteljke iz Štutgarta, na kućnu adresu Lekića stigao je i prilog od 2.000 dinara Ane iz Australije.
- Dar ove donatorke nam je prosledila njena majka koja živi u Beogradu. Od srca joj hvala. Svaka pristigla para daje nadu da ćemo uspeti da prikupimo dovoljno novca za Bojanovo lečenje u Nemačkoj - kazala je Olivera Lekić.

- Znamo da nije mala stvar odvojiti od sebe da bi nekome pomogao, posebno danas u ovim teškim vremenima kada se svi bore za svaku paru. Zato smo svima po 100 puta hvala jer da bi moj sin mogao na lečenje, nedostaje mu još oko 100.000 evra, a to je prevelika suma - rekla je Olivera, za čijeg sina se akcija vodi na dva fronta - u dijaspori, ali i matici. Tako je zahvaljujući plemenitim ljudima širom sveta do sada prikupljeno ukupno oko 38.000 evra od 138.000 evra koliko košta transplantacija u Nemačkoj.


- Kao što znate, naša država je odobrila finansiranje raznih transplantacija u inostranstvu, ali tome podležu samo deca do 18 godina. Samim tim, mog Bojana to, nažalost, zaobilazi, pa naša borba da prikupimo novac i dalje traje. Molimo Boga samo da sa Bojanom sve bude u redu kad dođe taj dan, i mi uz pomoć dobrih ljudi obezbedimo potrebnu sumu. Strahujem od mogućih komplikacija kad je njegovo zdravstveno stanje u pitanju. U protekle dve nedelje nije se dobro osećao, pa smo radili brojne nalaze na VMA u Beogradu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Sve to, naravno, morali smo da platimo, ali smo mirni jer znamo da ga je zakačila prehlada i da nije došlo do pogoršanja njegove bolesti. Ipak, i najmanji grip može ugroziti njegovo lečenje u Nemačkoj i zato se moj sin sada mora dodatno paziti. Odlazak u tamo na hirurški zahvat je njegova jedina šansa za izlečenje i zato sve nade i dalje polažemo u ljude dobre volje i njihovu podršku.

2024 © - Vesti online