Četvrtak 22.08.2013.
19:35
Beta

Dačić ambasadorima Kvinte: Logo Kosova urušava neutralnost

Priština radi protiv Briselskog sporazuma: Ivica Dačić

Dačić je to rekao u razgovoru sa ambasadorima zemalja Kvinte u Beogradu i izrazio očekivanja da će Evropska unija preduzeti ozbiljne mere kako bi se očuvala statusna neutralnost dogovora iz Brisela.


"Srbija na to neće pristati jer pokušaji takvih podmetanja dovode u pitanje učešće Srba na tim izborima", rekao je Dačić ambasadorima SAD, Nemačke, Francuske, Italije i Velike Britanije u Beogradu.


On je, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, upozorio da su takve namere prištinskih vlasti usmerene protiv Briselskog sporazuma i izrazio očekivanja da će Evropska unija preduzeti ozbiljne mere kako bi se očuvala statusna neutralnost dogovora iz Brisela.


"Problemi implementacije sporazuma i lokalnih izbora će dominirati u nastavku dijaloga u Briselu, zakazanom za 27. avgust, rekao je premijer Dačić.


Razgovoru su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

2024 © - Vesti online