Četvrtak 22.08.2013.
12:48
telegraf.rs

Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina

Rekonstrukcijom Vlade iz postojećeg Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine biće odvojena zaduženja o životnoj sredini, a pridodat sektor rudarstva, te će Srbija dobiti novo Ministarstvo energetike i rudarstva na čijem čelu će biti Mihajlovićeva, piše ''Telegraf.rs''.

Zorana Mihajlović i Milan Bačević

Milan Bačević će preuzeti rukovođenje novim Ministarstvom životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

''Aleksandar Vučić i Ivica Dačić blizu su dogovora da se rudarstvo i energetika spoje u jedno ministarstvo kojim će upravljati Zorana Mihajlović, ali spajanje ova dva sektora ne znači da će Milan Bačević ostati bez ministarstva, naprotiv. On će dalje voditi ministarstvo životne sredine'', izjavio je za taj portal dobro obavešteni sagovornik blizak vrhu SNS-a.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za ''Telegraf'' da još uvek nije obaveštena o prekomponovanju ministarstava i spajanja energetike i rudarstva u jedno ministarstvo.

''Još uvek ne znam da li će u rekonstrukciji Vlade doći do spajanja resora energetike i rudarstva u jedno ministarstvo, ali ako bismo govorili o podizanju efikasnosti u tim segmentima, što je i konačni cilj rekonstrukcije, da se u svim segmentima društva postignu visoki ciljevi, onda bi spajanje ta dva sektora bila skroz logična i normalna stvar'', kaže Zorana Mihajlović.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je ranije da su neophodne promene u organizaciji unutar Vlade i tada najavio mogućnost spajanja energetike i rudarstva.

''Nije nemoguće i nije nelogično da dođe do spajanja energetike i rudarstva, ali postoje i druge varijante i mogućnosti'', rekao je Bačević.

2024 © - Vesti online