Sreda 21.08.2013.
15:08
Beta

Zukorlić osniva partiju i u Crnoj Gori?

Muftija vođenje partije prepušta Kalaču, pišu crnogorski mediji
 

Bivši predsednik Bošnjačke stranke Hazbija Kalač potvrdio je podgoričkim Vijestima da ideja o formiranju partije postoji i ocenio da za takvim političkim organizovanjem Bošnjaka "postoji i potreba".

"Ja u ovom trenutku ipak ne mogu dati potvrdan odgovor. Kažu da je jutro pametnije od večeri. Videćemo", dodao je Kalač.

Kalač je aktuelni predsednik Bošnjačke kulturne zajednice Crne Gore, nevladine organizacije koja se bavi kulturnim sadržajem Bošnjaka. Slična organizacija postoji i u Novom Pazaru, a na čelu se nalazi muftija Muamer Zukorlić s kojim je Kalač u dobrim odnosima, pišu podgorički mediji.

Prema navodima lista Dnevne novine, odluka o formiranju nove partije doneta je sredinom prošle nedelje i na njenom čelu će biti Kalač, bivši potpredsednik Bošnjačke stranke (BS).

BS je deo vladajuće koalicije u Crnoj Gori. Njen bivši potpredsednik Kalač je uoči oktobarskih parlamentarnih izbora ocenio da BS "nije imala adekvatnog političkog protivnika", te da su "političke prilike u Crnoj Gori takve kakve jesu i da imaju vrlo poražavajuće posledice za bošnjački narod".

On je kazao i da je "na delu jednom u prošlosti već viđeno i oprobano 'preživljavanje uz režim' koje je bošnjački narod već mnogo puta dovelo pod nož".

2024 © - Vesti online