Utorak 20.08.2013.
20:49
BETA

Terzić: Želimo da pokažemo pravu odbojku

Optimista pred turnir u Japanu: Zoran Terzić
 

"Rezultatom u dosadašnjem delu Gran Prija sigurno da možemo da budemo više nego zadovoljni, jer je ispunjen cilj - plasman na ’fajnal-siks’ i to vrlo ubedljivo. Bez nekih većih problema završili smo taj deo posla na tri turnira i uglavnom odigrali korektno. Neke utakmice i dosta dobro", rekao je Terzić.

On je istakao da ima stvari koje ga brinu, ali da se nada da će to biti ispravljeno u mrčrvima koji slede.

"Pre svega, nadam se da će samopouzdanje ekipe sve vreme biti na visokom nivou, da nema nijedne trunke straha", rekao je selektor.

Odbojkašice Srbije se nalaze u Japanu odakle su doputovale sa turnira u Kini, a Terzić je istakao da je vrlo teško početi s pravim treninzima, jer su devojke vrlo umorne od puta.

"’Fajnal-siks’ je turnir koje svima mnogo znači, takmičenje koje je u rangu najvećih takmičenja i sigurno je svima važno da naprave što bolji rezultat, pa tako i nama, s tim što mi moramo da vodimo računa o tome da po povratku s Gran Prija imamo samo jedan dan u Beogradu i krećemo na Evropsko prvenstvo", kazao je Terzić.

"Kako ćemo sve to odraditi zavisiće od toga koliko su devojke spremne, zavisiće i od rezultata da li ćemo i na koliko utakmica odmarati pojedine igrače... Najbitinije je da su devojke zdrave, da mogu da treniraju i da će moći da pokažu pravu odbojku u narednom periodu", dodao je Terzić.

Završni turnir igra se u japanskom gradu Saporo od 28. avgusta do prvog septembra.

2024 © - Vesti online