Utorak 20.08.2013.
17:38
Beta

Papin izaslanik drži misu na Čairu u Nišu

Stanislav Hočevar najvaio i papino pismo u kojem piše o ljubavi prema Srbiji
 

Beogradska nadbiskupija najavila je danas da će veliko regionalno hodočašće početeti dan ranije, 20. septembra u Nišu. Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da će 20. septembra nadbiskup Skola doći u Srbiju i sastati se s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejom i predsednikom Tomislavom Nikolićem.

"Sve vernike pozivam da unapređuju značenje susreta, dijaloga, razmene darova, susreta mesnih Crkvi, solidarnosti sa onima u najvećoj potrebi šaljući svim ljudima poruku nužnosti autentične slobode, čuvanja ljudskog dostojanstva, verske slobode, prevazilaženja prošlosti pravom interpretacijom istorije i čežnje za mirom, pomirenjem i saradnjom", naveo je Hočevar.

Upitan o nastojanjima pape da pomiri Istok i Zapad, Hočevar je rekao da je njegov utisak da papa deluje u duhu zajediništva, i da ne žuri sa inicijativama.

Hočevar je kazao da će od sutra na internet stranici hodočašća www.milanedict2013.com biti dostupno pismo pape milanskom kardinalu u kojem se, kako je naveo, izražava ljubav prema Srbiji. Na tom sajtu su i detaljne informacije o predstojećem hodočašću.

2024 © - Vesti online