Sreda 21.08.2013.
08:00
b92.net

Kako izgledati moderno u staroj odeći

Uskladite staru i novu garderobu, a sve ukrasite vintidž detaljima
 

Evo tri načina kako možemo spasiti staru odeću i osvežiti garderobu.

Pravilno nošenje vrećaste odeće

Nikako ne smete obući vrećaste i široke pantalone s istom takvom majicom i jaknom, jer ćete potpuno zaokružiti izgled i delovati kao da ste navukli na sebe prvo što ste pronašli u ormaru. Ako imate široku jaknu, nemojte ispod oblačiti vrećastu, prugastu košulju ili nešto šareno. Mnogo bolje će izgledati obična bela uska majica s farmerkama. Takođe, nemojte obući model širokih nogavica, već odaberite moderni kroj uskih nogavica sečenih iznad članka. Isto pravilo važi i za široku majicu, tuniku ili bluzu koje obavezno treba nositi uz uske pantalone.

Isprane boje

Boje na majicama i bluzama s vremenom blede od pranja bez obzira na to koliko pazili na njih. Ako se radi o pamučnim stvarima koje obožavate i u kojima se dobro osećate, jednostavno ih odnesite na bojenje, ali se svakako posavetujte o tome koja će boja biti najsličnija onoj koju želite, a to zavisi od podloge i sastava materijala. Time ćete osvežiti bilo koji odevni predmet.

Vintidž detalji i odeća

Ovaj je stil zapravo vrlo moderan, a idealan je jer vam omogućuje puno kombinacija odeće i dodataka koji su pripadali još vašoj baki. Ogrlice i nakit u vintidž stilu lako možete upariti s modernim komadima odeće poput košulja ili ravnih suknji. Vintidž detalji će i najobičniju odeću pretvoriti u jedinstven stil, zato u ovo doba krize dobro pogledajte šta se skriva u bakinim i maminim ormarima.

2024 © - Vesti online