Utorak 20.08.2013.
14:09
Srna

"Vlada Srbije da onog orla sa grba zameni nojem"

Urednik "Nove srpske političke misli" Đorđe Vukadinović
 

On je pojasnio da bi ovo bilo realno rešenje jer se srpske vlasti već duže vreme pod izgovorom raznih afera, datuma, rekonstrukcija, licitacija dolazećih i odlazećih ministara, polako, ali sigurno, mire sa "otcepljenjem i nezavisnošću svoje južne pokrajine".

"Ovih dana pravi hit predstavlja fraza o statusno neutralnim 'kosovskim' izborima, na koje pošto su statusno neutralni, Srbi treba da izađu i tako pomognu primenu statusno neutralnog briselskog sporazuma, a samim tim i podrže politiku Vlade, koja razume se, 'nije i nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", naveo je Vukadinović beogradske medije.

On je kao posebno otužan ocenio pokušaj vlasti iz Beograda da ubedi Srbe sa Kosova da će njihov izlazak na izbore najviše pogoditi Hašima Tačija i vlasti samoproglašenog Kosova.

"Najtragikomičniji je pokušaj spinovanja, kako tobože Tači nikako ne želi, šta više u panici je od mogućnosti da Srbi izađu na ove izbore, pa bi valjda iz patriotskih razloga, a i da 'napakostimo Tačiju', Srbi trebali masovno da izađu na izbore i tako mu, navodno, pokvare planove", ocenio je Vukadinović.

On kaže da bi bilo mnogo poštenije da, umjesto što one koji se "grčevito bore za ostanak" proglašavaju "izdajnicima srpske stvari", vlast Srbima sa severa, a onda celoj srpskoj javnosti, pokuša iskreno da objasni "prirodu prinude" kojoj je izložena i zbog koje radi to što radi.

2024 © - Vesti online