Ponedeljak 19.08.2013.
13:54 >> 19:02h
Beta

Uhapšen otmičar u Nemačkoj, taoci oslobođeni

Taoci su bili zatvoreni u zgradi opštine Ingolštat

Zbog ove otmice nemačka kancelarka Angela Merkel je otkazala predizbornu skup u tom gradu u pokrajini Bavarska.

Portparol policije Ginter Ber rekao je da je otmičar povređen tokom policijske akcije i da su dva preostala taoca oslobođena. Prethodno je danas otmičar oslobodio još dve osobe.

Bek je rekao da se za sada ne zna kako je povređen otmičar koji je oko devet časova došao u opštinsku zgradu u Ingolštatu. Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da je reč o 24-ogodišnjem beskućniku.


Prema pisanju lokalnog dnevnika Donau Kurir, otmičar je pacijent psihijatrijske bolnice poznat po tome što je već uznemiravao jednu službenicu opštinske uprave.

U Ingolštatu je za danas popodne bio zakazan predizborni i najavljen je dolazak kancelarke Merkel i šefa regionalne vlade Bavarske Horsta Zehofera, koji vode kampanju za nemačke parlamentarne izbore 22. septembra i za izbore za vlasti Bavarske nedelju dana ranije.

Nije bilo indicija da je incident povezan sa dolaskom Angele Merkel, ali je njena Hrišćansko-demokratska unija saopštila da je odlučeno da se poseta otkaže. Ingolštat se nalazi oko 70 kilometara severno od Minhena i ima oko
125.000 stanovnika.

2024 © - Vesti online