Ponedeljak 19.08.2013.
10:48
Srna

Crna Gora na crno pravi egipatsku "kleopatru"

U državnoj firmi prave cigarete bez dozvole
 

Šef odeljenja za izvoz u ovoj kompaniji Farag Murad rekao je da će, ukoliko se to ne desi, zaštitu potražiti pred sudom, odnosno da će razmotriti mogućnost tužbe pred Međunarodnim arbitažnim sudom Međunarodne trgovinske komore u Parizu.

"Pre nekoliko meseci obratili smo se egipatskim vlastima, koje su potom odlučile da Ministarstvo spoljnih poslova preduzme dalje korake, u komunikaciji sa crogorskim vlastima u Podgorici, da bi naš zahtev da se prekine proizvodnja cigareta marke `kleopatra` bio ispoštovan. Do danas odgovora nema. Žalimo zbog vesti koju smo dobili, a to je da se u Crnoj Gori proizvodnja ovih cigareta nastavlja", rekao je Murad za podgoričke medije.

On je napomenuo da "Istern kompani Idžipt" ima ekskluzivno pravo na proizvodnju i prodaju cigareta "kleopatra", a da niko u Crnoj Gori nije dobio pravo da ih proizvodi.

Murad je naveo da predstavnici kompanije proveravaju sve slučajeve mogućeg šverca i zloupotrebe registrovanog žiga, ističući da slučaj u Crnoj Gori nije jedini.

Prema pravilima Svetske trgovinske organizacije, njene članice, uključujući i Crnu Goru, obavezne su da štite registrovane žigove.

2024 © - Vesti online