Ponedeljak 19.08.2013.
12:01
Vesti - Foto: Vesti

Savići uskoro pod novim krovom

Udaren kamen temeljac: Goran Savić sa Daliborom Jevtićem i Srđanom Popovićem
 

 Muka koju je mladi bračni par proživljavao deleći krov sa Goranovom majkom Ružicom i 12-godišnjom sestrom Tanjom, dok je jedini prihod domaćinstva porodična penzija od oko 110 evra, kao i tešku porodičnu tragediju, dirnula je u srce i čelnike Ministarstva. Prvo im je dodeljena pomoć u vidu prehrambene i higijenske robe, hidrofora i veš-mašine, Savići će konačno dobiti i svoj novi dom.

Kamen temeljac za njihovu kuću svečano su položili ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, direktor Kancelarije za pitanja zajednica Srđan Popović i domaćin Goran Savić.

Stabilizacija zajednica - prioritet

- Imamo izuzetnu saradnju sa Ministarstvom za zajednice i povratak kada je reč o slučaju porodice Savić, ali i projektima koji se zajednički realizuju, a koji za cilj imaju stabilizaciju zajednica na Kosovu. To nam je prioritet - naglasio je direktor Kancelarije za pitanja zajednice Srđan Popović.

- Ima li ičeg lepšeg od trenutaka poput ovog, kada započinjemo izgradnju još jedne kuće za srpsku porodicu Savić, ovde u Suvom Dolu. Biću potpuno iskren i reći da sam za tragediju porodice Savić saznao iz medija, ali i mojih saradnika i zato sam, nakon preuzimanja pozicije ministra, kao jedan od prioriteta imao i rešavanje stambenog pitanja ove nesrećne porodice. Posle svih zakonom predviđenih procedura ovde smo položili kamen temeljac i to je u najlepši deo mog posla. Ako želimo da jačamo srpsku zajednicu na Kosovu moramo se posvetiti opstanku, jednako kao i povratku. Rešavanjem ovakvih i sličnih slučajeva, mi suštniski podržavamo opstanak srpskih porodica - rekao je Dalibor Jevtić.


Savići nisu krili radost i oduševljenje što će, konačno, dobiti bezbedan krov nad glavom.


- Nema reči kojima mogu da izrazim svoju zahvalnost ovim ljudima. Nakon što nam je, usled urušavanja plafona u staroj kući, nastradao sin Blažen, tuga i bol su bili još jači, a osećaj nemoći neopisiv. Bog nam je podario sina Aleksandra, a sada i kuću u kojoj ćemo moći mirno da spavamo i nećemo brinuti da li će se plafon urušiti. Ministarstvo za zajednice i povratak nam je i finansijski pomagalo, kako bih platio sve dažbine u opštini Gračanica i imovinu prebacio na svoje ime. Hvala ministru Jevtiću i njegovom savetniku Vujeviću, koji je sve vreme bio uz nas, kao i svim ljudima koji me nisu slagali i izneverili moju porodicu - kazao je vidno uzbuđeni Goran Savić.

2024 © - Vesti online