Nedelja 18.08.2013.
23:12
Srna

"Kusturičin film će biti snimljen i pored opstrukcija iz BiH"

Film poklon Trebinju i Republici Srpskoj: Milorad Dodik i Emir Kusturica
 

Dodik je rekao Srni u Trebinju da ovaj grad u nekim ranijim periodima Kusturicu nije baš najbolje prihvatio, ali da to govori o veličini ovog umetnika i o njegovom shvatanju života.

"Svedok sam da on nesumnjivo voli Trebinje, ali je, naravno, i svestan da u ovom gradu ima raznih osoba koje nisu najbolji reprezent svega toga", rekao je Dodik.

Pročitajte još:

* Kusturica: Niko mi nije zabranio korišćenje oružja

Dodik je istakao da je upoznat da se snimanje film odvija po planu, te da je zahvalan Kusturici što je baš Trebinje izabrao za glavnu destinaciju njegove realizacije i što u njemu boravi filmska diva Monika Beluči koja na najbolji način promoviše ovaj grad.

Povodom protivljenja hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH da se Kusturici omogući korištenje resursa Oružanih snaga BiH za potrebe snimanje filma, Dodik je rekao da o tome ne odlučuje ni Bakir Izetbegović niti Željko Komšić, već Predsedništvo.

"Komšić je samo kvazi hrvatski predstavnik, jer ga nisu izabrali Hrvati već Bošnjaci, a Izetbegović može samo da predstavlja Bošnjake i verujem da oni mogu u većini da odlučuju da bi to bilo drugačije", rekao je Dodik, napominjući da u Predsedništvu postoji i član iz Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ono što su oni govorili o Kusturici, posebno Izetbegović, govori o njihovom nivou.

"Oni su samo mogli da govore u svoje ime, a ne u ime BiH, jer ona nije njihova, a naša će biti onoliko koliko mi hoćemo, bez obzira što im to smeta", rekao je Dodik.

On smatra da nema nijedan razlog da se to oružje ne upotrebi za snimanje filma, ali i ako ne bude, "nije daleko Srbija". "Uz sve opstrukcije koje dolaze iz Sarajeva, film će biti snimljen", poručio je Dodik.

2024 © - Vesti online