Nedelja 18.08.2013.
14:49
Srna

"Komšićeve izjave zrele za rubriku 'Verovali ili ne'"

Potpredsednik SNSD-a Radovan Višković
 

Višković je istakao da se Srpska kreće u okvirima Dejtonskog sporazuma, a ako se ukaže prilika da dođe i do samostalnosti, ta prilika će sigurno biti iskorištena.

On je rekao da nakon Komšićevih izjava postaje tačna teza da je BiH zemlja apsurda.

Bakir još opasniji od Komšića

Izjava Bakira Izetbegovića mnogo opasnija od Komšićeve, rekao je Višković, i da takva politika nije ništa novo.

"On je nastavio politiku svog oca i nama je jasna politika i Izetbegovićeva, ali i Komšićeva. Mi, čak, u Republici Srpskoj možemo da budemo sretni što imaju Bakir ili Komšić, jer da ih nema, trebalo bi ih izmisliti. Oni nas svaki dan podsećaju u kakvoj državi živimo i šta misle o nama. Svi političari u FBiH žive za dan da dočekaju da nema Srpske, ali možemo im poručiti da taj dan neće dočekati", poručio je Višković.

"Čovek koji je predsedavajući Predsedništva BiH i koji bi trebalo da predstavlja sve građane BiH drzne se do te mere da čak priziva neka dešavanja koja smo mi ovde preživeli pre dvadesetak godina. Nikakva oružja, nikakve nasilne intervencije u BiH ne dolaze u obzir", rekao je Višković na konferenciji za novinare SNSD-a u Zvorniku.

On je naglasio da predsednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik ima ustavna ovlašćenja i osnov da brani integritet i suverenitet Republike, i da ne vidi razlog zašto to smeta ljudima iz Federacije BiH koji to odmah tumače na način da Dodik priziva na neku secesiju i nasilno odvajanje.

"Imali ste priliku i da vidite da Komšić donosi odluku da zabrani režiseru Emiru Kusturici da koristi vojna sredstva za snimanje svog filma, a da su ista ta sredstva korišćenja kod nekih drugih za iste potrebe", istakao je Višković.

2024 © - Vesti online