Nedelja 18.08.2013.
16:38
telegraf.rs

Milan: Severina manipuliše, neću da otmem sina

Nekada srećni, a sad je tome došao kraj: Milan i Severina sa svojim sinom Aleksandrom
 

Saopštenje koje je poslato beogradskim medijima prenosimo o celosti:

- Neumesno je dovoditi čoveka koji se obratio nadležnim institucijama, sa željom da dete ima oba roditelja ravnopravno, u kontekst otmice vlastitog deteta. Milan Popović želi ZAJEDNIČKO starateljstvo, pa je sama postavka otmice deteta koje ima državljanstvo i Hrvatske i Srbije, manipulativnog karaktera i neistinita. Kako se čitava teza o otmici podgrevala u javnosti postavlja se pitanje bi li se takva neistina plasirala i da je dete državljanin Hrvatske i neke druge države koja nije Srbija?- stoji u saopštenju i dalje se navodi da se na taj način krše prava deteta.

Pročitajte još: Milan sme da viđa sina samo u Hrvatskoj

- U slučaju da je Severina lično rekla da se boji da Popović može da otme dete i da se boji da ga neće vratiti iz Srbije onda postaje jasno zašto ne dozvoljava da Popović bude sa svojim sinom. Time se na najgrublji način krše prava deteta. U slučaju da je postupila po nečijim savetima, ko god da je savetuje, direktno je gura u kršenje prava deteta i kršenje zakona – navodi se i da je Popović redovno vraćao Aleksandra u Hrvatsku.

- Popović je u razdoblju kada su se sporazumno dogovarali oko viđanja deteta, sina dovodio u Srbiju i svaki put ga vraćao u Hrvatsku, na vreme i po dogovoru s majkom deteta. Priče o čajevima, bojenju kose i “teranju na potpunu promenu životnog stila” su nedostojne komentara. Svako ko je roditelj zna da se dobijanjem deteta dotadašnji životni stil svakako menja - stoji na kraju saopštenja.

2024 © - Vesti online