Subota 17.08.2013.
21:16 >> 21:16h
mozzartsport.com

Stojković spasio Partizan u Nišu!

 Vladimir Stojković
 

Već na prvom gostovanju šampion je ispustio dva boda, tačnije, mirne duše može da se kaže da je izvukao jedan, jer je katastrofalno lošom partijom omogućio Nišlijama da žale što su samo prigrabile četvrti poen u prvenstvu. Pošteno, zaslužili su više od igre bez golova: Radnički - Partizan 0:0.

Što je početni rezultat ostao na semaforu najzaslužniji je Vladimir Stojković. Povratnik na gol branioca titule "skinio" je dva zicera i sačuvao obraz gostiju. Ako je uopšte moguće tako kvalifikovati još jedno užasno izdanje u kome je ekipa Vuka Rašovića potrošila više od 53 minuta da zapreti, tačno 60 da izvede prvi korner, a na svakih deset pravila kikseve koji su, srećom go Grobare, prošli nekažnjeno. Prvi put Stojković je potvrdio klasu u 19. minutu. Kapiten Radničkog Saša Stojanović je pobegao odbrani crno-belih, izbio sam pred najboljeg golmana Srbije, ali je čuvar mreće Partizana fantastičnom intervencijom pokazao koliko bi značio timu, ako bi ostao do kraja ugovora.

SUPER LIGA
Drugo kolo

 

Subota:
Donji Srem - Javor1:1
Voždovac - Vojvodina1:1
Novi Pazar - Rad 1:0
Radnički 1923 - Napredak 2:1
Spartak - OFK Beograd 1:0
Crvena zvezda - Jagodina 2:1
Radnički Niš - Partizan0:0

 

Nedelja:
(19) Čukarički - Sloboda

A šta tek reći za intervenciju iz 78. minuta? Malo refleksini, ali malo više panterski i majstorski potez Stojkovića zaustavio je atraktivni pokušaj rezerviste Milenkovića, koji makazicama umalo nije postigao jedan od najlepših golova u 2013. na našim terenima Super lige.

Isti igrač je u trenucima potpunog odsustva bilokakve ideje u Partizanooj igri pokušao da iz slobodnjaka pogodi cilj, ali je taj udarac završio pored stative.

Na suprotnoj strani, crno-beli ni sa Ismaelom Bekom Fofanom nisu bili ništa opasniji. Bilo im je potrebno tačno 53 minuta da naprave akciju koja liči na fudbalsku. Rezervista Mitrović (ušao umesto povređenog startera Kojića) je proigrao Ninkovića, a mlađani vezista šutirao u Kesića, u situaciji kad je imao prilku da na drugoj stativi proigra Luku.

Možda je malo bolje Partizana igrao u drugom poluvremenu, međutim, izveo je samo par smislenih akcija i imao samo jednu prilku do kraja, ali je šut Fofana u završnici sa gol linije izbio Milan Ćulum.

RADNIČKI (NIŠ) - PARTIZAN 0:0

 

RADNIČKI: Kesić, Pauljević, Pavlović, Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević, Jovanović, Ljubinković (od 76. Milenković), Stojanović (od 89. Bulatović), A. Jovanović (od 90. Pejčić).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Stanković, Obradović, Volkov, Đemba-Đemba, S. Ilić, Luka (od 66. Grbić), Ninković (od 76. Jojić), Kojić (od 34. Mitrović), Fofana.

 

STADION: Čair. GLEDALACA: 9000. SUDIJA: Vlado Glođović (Vrbas). CRVENI KARTON: Živković (Radnički) u 89. minutu.

2024 © - Vesti online