Petak 16.08.2013.
18:46
kss.rs

EP (U18): Nova pobeda Srbije u Vukovaru

Novo slavlje: Srpske košarkašice sa navijačima u Vukovaru
 

Posle trijumfa protiv selekcije Portugalije u drugom kolu grupe „C“ izabranice selektora Zorana Kovačića su praktično obezbedile plasman u drugu fazu šampionata, a sutra će se protiv Švedske boriti da prenesu maksimalna četiri boda čime bi znatno olakšale put prema četvrtfinalu.

Srpske juniorke su dosta oscilirale na današnjem meču u Vukovaru, olako su ispustile prednost od 13 poena posle prvog poluvrmena, bile u zaostatku na startu poslednje četvrtine, ali su odličnom igrom u samoj završnici, ipak uspele da slome otpor rivala: Srbija - Portugalija 54:45 (12:13, 16:4, 5:18, 21:10).
"Silno smo se namučili da dođemo do pobede. Zaista ne znam razlog zbog čega se, sasvim nepotrebno, strah uvukao u naše redove i zbog čega smo olako ispustili prednost od 11 poena prednosti iz prvog poluvremena. Dosta smo grešili, imali loše procente šuta, a problem nam je predstavljala i činjenica što je Dragana Stankovič već u prvoj četvrtini zaradila tri lične greške. U finišu smo ipak stigli do trijumfa, pre svega zahvaljujući razlici u kvalitetu i mnogo većem iskustvu. Ponovo smo imali ogromnu podršku naših navijača u Vukovaru, koji će nam dosta značiti i u sutrašnjem meču protiv selekcije Švedske, gde ćemo učiniti sve da pobedimo i prenesemo četiri boda u drugu fazu šampionata", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Ćorda 3, Stevanović, Rodić, Piper 5, Luković 7, Spasojević, Mandić 14, Crvendakić 22, Maletić, Vojinović, Stanković 3, Ćirić.

PORTUGALIJA: Pinjeiro, E. Fereira 3, Leal Kotinjaš, Fereira Lopez, Kosta 3, L. Fereira 11, Kostourkova 6, Soeiro 6, Veiga, Filipe 5,
Guimareš 11, Dijaz.

2024 © - Vesti online