Subota 17.08.2013.
08:00
B92

Prirodna ulja protiv strija

Ulje za masažu možete napraviti sami kombinacijom biljaka i maslinovog ulja
 

Čak su i grudi sklone dobijanju strija. Postoje mnogi uzroci njihovog nastanka strija. Trudnoća i gojenje su neki od najčešćih. Primena nekih krema i gelova protiv strija vam mogu pomoći da umanjite vidljivost, ali možete sebi pomoći i prirodnim uljima.

Ulje ruzmarina - Pomešajte ulje ruzmarina s bademovim uljem i svaki dan masirajte oštećenu kožu 15-20 minuta. To će zategnuti kožu i smanjiti ove vidljive tragove.

Maslinovo ulje - Maslinovo ulje je još jedno prirodno ulje koje može da smanji strije. Masiranje kože maslinovim uljem čuva vlažnost kože što zauzvrat smanjuje šanse za nastanak strija.

Bademovo ulje - Bademovo ulje ima mnoge prednosti koje uključuje i lečenje strija. Pomešajte bademovo ulje s maslinovim uljem i ulje pšeničnih klica. Nanesite na strije i ostaviti preko noći.

Ulje pšeničnih klica - Kada se pomeša s ružinim uljem, ovo prirodno ulje može da smanji strije. Sve što trebate da uradite jeste da dva puta nedeljno masirate zahvaćena područje sa ovim uljem.

Ulje lavande - Pomešajte pet kapi eteričnog ulja lavande sa dve kapi maslinovog ulja. Nanesite na strije i masirajte 20 minuta.

Ulje jojobe - Pomešajte tri kašike ulja jojobe i pet kapi bilo kog eteričnog ulja. Masirajte strije sa ovom mešavinom kako bi ih posvetlili.

Ulje kasije - Ulje kajsije je takođe prirodno ulje koja zateže i održava elastičnost kože. To sprečava pojavu strija.

2024 © - Vesti online