Petak 16.08.2013.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Dani srećom, druženjem i veseljem obasjani

Svi kao velika porodica: Doris Bošnjaković sa majkom Slavicom i sestrom Anamarijom, porodicom Sabadoš i ugostiteljima


O svim ovim lepim vestima, naše novinare je obavestila samohrana majka Slavica Polimčević-Bošnjaković.


- U Banji Koviljači, Doris i ja smo provele mesec i po dana, pošto je moja miljenica obavila dve nezgodne operacije. Svaki tretman iskoristili smo do maksimuma i upoznali dosta prijatelja sa sličnim problemima. Bilo nam je divno. Osoblje je bilo za svaku pohvalu. Kao što sam vam već rekla, Doris posle operacije nije mogla da sedi i pomera noge, stalno je imala bolove. Zato je morala da bude odvezena sanitetom u Banju. Tek posle mnogobrojnih fizikalnih terapija i vežbi, sada može ponovo da sedi u invalidskim kolicima, a to nije mogla da učini u proteklih godinu dana. Krajem avgusta, u Beogradu na Banjici, Doris će morati ponovo na operaciju ugradnje veštačkih implantata. Istina, ni to joj neće pomoći da hoda, ali će bar koliko-toliko osećati svoje noge, koje za sada ne pomera, osim uz našu pomoć - objasnila je Slavica Bošnjaković Polimčević.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U banji na rehabilitaciji: Doris Bošnjaković sa medicinskim osobljem
 


U nastavku razgovora, ova samohrana majka i veliki borac, ispričala nam je i o nezaboravnom druženju sa dobročiniteljima iz Holandije, sa kojima je posredstvom Humanitarnog mosta, tokom godina stvorila jaku i neraskidivu prijateljsku vezu.


- Kao i uvek, punog srca plemenitosti, koja traje dugi niz godina, Olga i Toni Sabadoš sa svoja tri sina, obradovali su nas mnogobrojnim poklonima, poput nepromočivih čaršava, nakita, parfema, raznoraznih slatkiša, garderobe, kupki, krema, čajnika i tostera. Ali, to nije sve. Posle nekoliko dana, otišli smo svi na Zlatibor. To su dani za pamćenje, gde smo zaista uživali kao jedna porodica i svaki sekund sa Sabadošima, pričinjavao nam je sreću i zadovoljstvo. Doris je prijao planinski vazduh i posle silnih bolnica i rehabilitacija, vratila joj se boja lica, osmeh i radost. Rastanak nam je mnogo teško pao, ali život ima svoj tok i putanju. Sa tugom i suzama, ispratili smo naše goste, našu familiju jer, kako oni kažu, mi smo deo njihovih života, i dok je njih, uvek će biti uz nas. Poželeli smo im srećan put, mnogo sreće, zdravlja i ljubavi. Da ih čuva dragi Bog od svakog zla i problema. Dok nam ne budu došli, živećemo u nadi i iščekivanju ponovnog susreta - zaključila je majka Slavica.
 

Novčani prilog za medicinski krevet

- Kao što sam već pomenula, na rastanku, porodica Sabadoš je Doris darovala 300 evra. Ovaj prilog biće upotrebljen za kupovinu medicinskog kreveta sa trpezom, koji inače košta 1.350 evra, a proizvodi se u Nemačkoj. To je specijalan krevet na električni pogon, gde bi moja ćerka mogla svoje noge da namešta u svakom položaju. Doris u ovakvom stanju ne može da spava u običnom krevetu, što je i preporuka neurologa i fizijatra. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo ostatak novca za krevet i da nas naši donatori nisu zaboravili. Isto tako, da će nam i ovoga put priskočiti u pomoć, kako bi Doris, bar koliko-toliko imala miran san, posle toliko nevolja i muka koje je od rođenja u stopu prate. Svima se unapred, od srca zahvaljujemo - rekla je Slavica.

2024 © - Vesti online