Četvrtak 15.08.2013.
15:21
Srna

Trebinje: Dali smo Kusturici svoje resurse za film

Emir Kusturica i Monika Beluči
 

"Ceneći značaj ovog filma i indirektnu promociju našeg grada i njegovih potencijala, dajemo svesrdnu podršku cenjenom reditelju Kusturici i kompletnoj filmskoj ekipi u želji da istraju u svojim planovima i uspešno okončaju filmski projekat", navodi se u
saopštenju gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

U saopštenju se dodaje da Trebinje daje na korišćenje sve svoje materijalne i druge resurse radi uspešne realizacije "značajnog umetničkog projekta". Film se trenutno snima na Zelengori, a jednu od glavnih uloga tumači Monika Beluči.

Pročitajte još: Kusturica: Niko mi nije zabranio korišćenje oružja

Prethodno je iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića naloženo načelniku Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general-majoru Anti Jeleču da suspenduje odluku Ministarstva odbrane BiH o izdavanju opreme i naoružanja za potrebe snimanja Kusturičinog filma.

Komšić je izdao ovakav nalog tvrdeći da Ministarstvo odbrane BiH u ovom slučaju nije konsultovalo Predsedništvo BiH, čime je prekršena uobičajena procedura.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je poručio da Kusturica neće dobiti oružje i opremu Oružanih snaga BiH za snimanje svog filma.

"Nema šanse da Kusturica dobije na raspolaganje oružje, tenkove i drugu opremu za snimanje filma", kazao je Izetbegović. On je dodao da je Kusturica "veliki režiser, ali i još veći izdajnik svog naroda".

"Što se mene tiče, a ja sam jedan od tih koji odlučuju, Emir Kusturica neće moći dobiti moju podršku za bilo šta što radi. Dakle, od mene, koji predstavljam Bošnjake u Predsedništvu, nikad neće dobiti saglasnost", poručio je Izetbegović.

2024 © - Vesti online