Četvrtak 15.08.2013.
13:56
Beta

RTS nema para za plate radnicima?

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić
 


Tijanić je ocenio da je, kada je već upropašćena pretplata, bolje da se ide na budžet, uz evropski monitoring sistema, te upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrot početkom jeseni.

Govoreći o troškovima Javnog servisa, Tijanić je za beogradske medije rekao da RTS može da posluje sa "80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga".

"Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od marketinga", dodao je Tijanić.

On je ocenio da će budžetsko finansiranje RTS-a, verovatno, biti praćeno zahtevima vlade koja bude na vlasti, te da stoga u zakon moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbednost kuće i obezbediti stabilnost.

"Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov", naglasio je Tijanić.

On je rekao da su to uslovi za obnovu RTS-a, jer je Javni servis, kako je ocenio, u uslovima krize "postao socijalna ustanova".

Posle prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS-a, Tijanić se zalaže za uvođenje "neke vrste obavezujuće naknade" u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.

2024 © - Vesti online