Četvrtak 15.08.2013.
16:20
vijesti.me

"Vučić i Dačić su pod Šarićevom kontrolom"

Nebojša Medojević

Medojević je optužio čelnike srpske vlade da su pod uticajem mafije i da su, uz čelnike crnogorskog režima, dio “balkanske konfederacije organizovanog kriminala”. Medojević je upozorio da iza “balkanske konfederacije” stoji kontroverzni bisnismen Stanko Subotić Cane.

"Promena vlasti u Srbiji dovela je do obnavljanja uticaja balkanske mafije i to neposredno preko Dačića, kojeg je Šarić ucenio. Skidanje sa Interpolove poternice ključnog igrača za pranje novca i skrivanje kriminalnih profita, Stanka Subotića, najavilo je povratak uticaja mafije na vlast u Srbiji. Naglo otopljenje odnosa vlada Srbije i Crne Gore je posledica obnavljanja uticaja te kriminalne organizacije. Vučić je više puta bučno najavljivao hapšenje Šarića u junu ove godine. Evo, stiže i septembar, a hapšenja nema. Vučić se ućutao", kazao je Medojević za “Vijesti”.

Vučić je u maju za beogradske medije izjavio da se ozbiljno radi na hapšenju Šarića, pojašnjavajući da on ne može biti svedok-saradnik u procesu protiv Nasera Keljmendija.

On je tada kazao da na slučaju Šarić rade sve srpske i mnoge strane službe. Ipak, Medojević tvrdi da beogradski režim ne želi pravu borbu protiv kriminala.

"Moje najveće razočarenje je Vučić, koji je pokazao nedostatak državničke hrabrosti i vizije i dopustio da mu mafija vodi Srbiju".

2024 © - Vesti online