Sreda 14.08.2013.
22:46 >> 23:45h
BETA

Poraz po navici: I Kolumbija bolja od Srbije!

Još jedan poraz: Siniša Mihajlović
 

Jedini gol na meču postigao je Fredi Guarin u 89. minutu. Srbija je u prvom poluvremenu imala dve velike šanse, ali ipak nije uspela da postigne pogodak. Ivan Radovanović je odlično šutirao sa 20 metara, ali je pogodio prečku, dok je Džekson Martinez sa gol linije izblokirao udarac Slobodana Rajkovića. Kolumbijci su u prvom delu igre imali četiri solidne prilike, po dve Luisa Murijela i Huana Kuardada.

Veliku šansu za gol Srbija je imala već početkom drugog dela, ali je golman Kolumbije David Ospina odbranio šut Filipa Đuričića posle odlične asistencije Dušana Tadića. Posle šanse Đuričića nijedna ekipa nije uspela da stvori ozbiljniju priliku sve do poslednjih minuta utakmice.

Tada je Džekson Martinez izašao sam ispred rezervnog golmana Srbije, 17-godišnjeg Predraga Rajkovića, koji je odbranio šut kolumbijskog napadača, ali se lopta posle intervencije Nevena Subotića vratila do njega i on je glavom dodao do Guarina koji je sa metra ubacio u gol. Srbija će sledeću utakmicu igrati 6. septembra, kada će u Beogradu dočekati Hrvatsku u osmom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Orlovi" su treći na tabeli sa sedam bodova, devet manje od drugoplasirane Hrvatske, a 12 od Belgije koja je prva.

Srbija: Kahriman (od 88. Rajković), Ivanović (od 61. Rukavina), Subotić, Tomović, Rajković, Radovanović (od 62. Petrović), Fejsa, Basta, Đuričić (od 61. Krstičić), Sulejmani (od 46. Tadić), Mitrović (od 46. Šćepović);
Kolumbija: Ospina, Zuniga, Valdes, Akvivaldo, Armero, Agvilar, Sančez, Kvardado, Rodrigez, Murijel, Džekson. Igrali su još: Jepes, Ramirez, Baka, Meija, Kvintero, Guarin.  

2024 © - Vesti online