Sreda 14.08.2013.
16:06
Beta

"Gasimo ilegalne srpske institucije, kako je dogovoreno"

Do kraja septembra biće rasformirane sve paralelne bezbednosne strukture države Srbije na severu KiM, ako sve bude išlo kako je planirano sporazumom: Tahiri
 

"Ako proces bude napredovao u skladu s vremenskim okvirom i dogovorenim sporazumima, 30. septembra će se ugasiti sve ilegalne srpske strukture bezbednosti koje deluju na Kosovu od 1999. godine", rekla je Edita Tahiri, koja je i šefica kosovske delegacije u razgovorima o primeni sporazuma Beograda i Prištine.

Kako su preneli prištinski mediji, ona je rekla da će potom "doći i do integracije pojedinaca koji žele da postanu deo Policije Kosova i ostalih bezbednosnih struktura".

Edita Tahiri je istakla i da se radi na zatvaranju ilegalnih srpskih struktura u opštinama na severu, koje će se kasnije integrisati u kosovske organe. Prema njenim rečima, taj proces bi trebalo da se okonča do 30. septembra, ako budu poštovani rokovi.

Ona je kazala da se u Briselu razgovaralo i o opštinskim izborima zakazanim za 3. novembar, kao i da su o toj temi razgovorali predstavnici Kosova i Srbije, uz učešće predstavnika OEBS-a.

2024 © - Vesti online