Sreda 14.08.2013.
16:34
Beta

EPS: U avgustu dva računa, proverite u distribuciji

Za električnu energiju trošenu u julu jedan račun će potrošačima poslati distribucija koja ih je snabdevala do 1. jula, a drugi Privredno društvo EPS Snabdevanje, koje snabdeva tarifne kupce od 1. jula.

Foto: Ilustracija

Kupci koji imaju preplatu na računu, odnosno ranije su uplatili više novca, imaju dve mogućnosti - da se obrate lokalnoj distribuciji kako bi na šalteru dali nalog za prenos novca na račun EPS Snabdevanja ili da daju nalog za isplatu novca na šalteru. Ta procedura je, kako piše u saopštenju EPS-a, jednostavna i obavlja se na šalterima svih distribucija.

Onim kupcima koji se opredele za isplatu, novac će biti dat nekoliko dana posle popunjavanja naloga. EPS je podsetio da blagovremenom uplatom domaćinstva i dalje imaju pravo na popust od pet odsto na svaki mesečni račun. Zbog dinamike isplate penzija produžen je rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili tu pogodnost.

Provizija za plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i dalje se neće naplaćivati na šalterima elektrodistribucija, a tu uslugu Pošta Srbije i banke naplaćivaće po svojim cenovnicima.

2024 © - Vesti online