Sreda 14.08.2013.
14:13
Nezavisne novine

Devojka silovana na svadbi, svatovi posmatrali

Pregled dokazao da se radi o silovanju, meštani sumnjaju u moral devojke
 

Prema izjavama meštana, devojka i silovatelji su bili gosti na svadbi, a nasilje se dogodilo u napuštenoj kući i to pred očima mnogih gostiju koji su se tu zatekli i nemo posmatrali šta se dešava. Niko od svedoka nije reagovao, a pošto je slučaj prijavljen policiji, meštani se brane da im "ponašanje devojke u sporno vreme" nije bilo čudno, jer je, kako kažu, "i ranije bila sa muškarcima".
 

Silovanje se desilo u noći između subote i nedelje, a devojka je policiji prijavila tek u ponedeljak i to na nagovor prijateljice. Obavljen je ginekološki pregled i on je potvrdio nasilan seksualni odnos.


U prvim momentima meštani Svodne, kraj Prijedora, gde se silovanje desilo, sumnjali su da se radi o nasilnom odnosu, jer su nesrećnu devojku opisivali kao promiskuitetnu osobu.


"Nikome ne pada na pamet da govori da li je ovde bilo silovanje ili ne, to neka policija utvrdi, ali ono što znam o toj devojci jeste da je i ranije bila sa muškarcima. Šta se na svadbi dogodilo to neka utvrdi istraga", rekao je meštanin Svodne koji je želeo da ostane anoniman.


Prema nezvaničnim informacijama, silovanje devojke se navodno dogodilo nekoliko stotina metara dalje od mesta na kojem su i osumnjičeni mladići i žrtva bili gosti na svadbi. Osumnjičeni su devojku odveli na obližnju njivu, a zatim i u kuću, gde se dogodio odnos.

2024 © - Vesti online