Sreda 14.08.2013.
12:01
K. N. - Vesti - Foto: Vesti

Svaka para korak bliže spasonosnom zahvatu

Želi da živi: Bojan Lekić
 

O ovom lepom gestu našeg čitatelja, novinare Humanitarnog mosta je obavestio mladi Bojan, poželevši da se još jednom zahvali na ukazanoj pažnji.

Bolest pod kontrolom

- Moje zdravstveno stanje je za sada stabilno i dobro se osećam, ali kod ovako teške i nepredvidive bolesti, to začas može da se promeni i zato se maksimalno pazim. Znam da je odlazak u Nemačku na hirurški zahvat moja jedina šansa za izlečenje i zato sve svoje nade i dalje polažem u ljude dobre volje i njihovu podršku - rekao je Bojan Lekić.

- Nema male ili velike pomoći, svaka pristigla para za mene je zlata vredna i daje mi nadu da ću uspeti da prikupim dovoljno novca kako bi mogao na lečenje u Nemačku. Suma od 138.000 evra koliko košta transplantacija kostne srži, za mene i moju porodicu je ogroman i nedostižan novac, a to je, nažalost, jedino rešenje za bolest koja me je oprhvala, kao i jedini spas.

- Zato hvala svim dobrim ljudima koji su mu već pomogli, kao i budućim donatorima na razumevanju i podršci sada kada je mojoj porodici i meni najteže - kazao je Bojan Lekić, koji ovih dana obavlja razne analize, kako bi bolest do njegovog konačnog odlaska u Nemačku, bila pod kontrolom.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

U nastavku razgovora sa ovim mladićem, punim želje za životom, saznajemo da je u do sada u akciji, koja se vodi na dva fronta, u dijaspori, ali i matici, zahvaljujući plemenitim ljudima širom sveta, prikupljeno ukupno 38.000 evra, samim tim, da bi krenuo na put izlečenja, nedostaje mu još oko 100.000 evra.


- Danas kada su manje-više svi u nezavidnoj materijalnoj situaciji, prikupiti ovu sumu, pravi je podvig. Znam da nikome nije lako da odvoji od sebe da bi nekome pomogao i zato je moje poštovanje veliko prema svima koji se odluče da mi pomognu. Hvala svima od srca - poručio je Bojan.

2020 © - Vesti online