Utorak 13.08.2013.
13:46 >> 13:48h
mozzartsport.com

Srpski omladinac Rišairo Živković ide stopama Suareza

 Rišairo Živković
 

Momak kome je majka Srpkinja, a otac poreklom sa Holandskih Antila je oduševio skaute slavnog engleskog kluba i ukoliko nastavi da potvrđuje talenat, a "crveni" ostanu uporni, prvotimac Groningena bi mogao da se preseli na "Enfild roud".

Direktor Groningena Hans Nijlnad je potvrdio holandskom "Telegrafu" da skauti Liverpula brižljivo skupljaju informacije o Živkoviću, koji je zablistao na početku Eredivizije.

To je učinio prvo u Nijmegenu protiv NEC-a (4:1).

Nastavio je i na domaćem terenu protiv Utrehta (2:0).

Na oba susreta je bio strelac, još je dobro igrao u polju, čime je privukao pažnju emisara iz Engleske.

Njega fudbalski stručnjaci u Holandiji odavno porede sa Robenom zbog stila igre, načina kontrole lopte i brzine. Predviđa mu se velika karijera, mada ima i onih koji vuku paralele između njegove i karijere Luisa Suareza, s obzirom na to da je Urugvajac u orbitu lansiran baš iz Groningena (2006-2007), da bi preko Ajaksa stigao na "Enfild".

Ono što je srpskoj javnosti najzanimljivije je činjenica da je Fudbalski savez Srbije dobio diplomatsku bitku za Rišaira Živkovića. Iako je mladić rođen 5. septembra 1996. u prvom intervjuu za naše medije, za "Mocart sport", rekao kako planira da igra za reprezentativne selekcije Holandije, situacija se nedavno promenila. Živković je dobio poziv da se javi selektoru Veljku Paunoviću na okupljanje mlađe omladinske reprezentacije Srbije (igrači rođeni 1995. i mlađi) koja će igrati prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

2024 © - Vesti online