Utorak 13.08.2013.
12:48
BETA

Osvajači zlata sa SP 1970. okupljaju se u Ljubljani

Ranko Žeravica

U Ljubljani će se 18. i 19. avgusta okupiti tadašnji selektor reprezentacije Ranko Žeravica, njegov pomoćnik Lazar Lečić, kapiten Ivo Daneu, Dragutin Čermak, Nikola Plećaš, Petar Skansi, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Aljoša Žorga i Boris Kristančič. Inicijatori okupljanja su slovenački predsednik Borut Pahor i
Košarkaški savez Slovenije.

U nedelju 18. avgusta oni će biti predstavljeni u novootvorenoj Kući sporta, a u ponedeljak 19. avgusta u Kafani Mačak održaće se promocija drugog dela knjige "Ukradeni sni - jugoslovenska košarka". Svetski prvaci će u ponedeljak razgledati izložbu fotografija sa SP 1970. pod nazivom "Mesec vaš, zlato naše", koja će trajati do kraja Evropskog prvenstva u Muzeju novije istorije u Tivoliju.

Reprezentativcima će biti iskazana počast i u toku poluvremena utakmice Slovenija - Rusija u Hali Tivoli, u koju će se vratiti 43 godine posle velikog uspeha. Dan kasnije će na brdu kod Kranja biti gosti predsednika Boruta Pahora, koji će na prijemu odlikovati Iva Daneua najvišim priznanjem u državi - ordenom za zasluge za izuzetna sportska dostignuća, podsticaj mladim generacijama košarkaša i drugih sportista, kao i za afirmaciju Slovenije na svetskoj sportskoj sceni.

U Sloveniji se od 4. do 22. septembra igra Evropsko prvenstvo u košarci.

2024 © - Vesti online