Utorak 13.08.2013.
02:59
Beta

Beograd poklonio "pauka" Kosovskoj Mitrovici

Stop za nesavesne vozače u Kosovskoj Mitrovici: "Pauk" poklon Beograda
 

"Pauk" će koristiti Javno komunalno preduzeće Standard iz Kosovske Mitrovice.

Uručenju vozila prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić, kao i direktor i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo Alesandar Vulin i Krstimir Pantić.

"Ovo je početak saradnje Beograda i Kosovske Mitrovice, i znak da će Srbija i Beograd uvek brinuti o ljudima koji ovde žive. Ovo je dobar način da pokažemo kako se bori za to da Srbija bude svakodnevno prisutna u Kosovskoj Mitrovici. Glavni grad Beograd je došao u glavni grad severnog Kosova i Metohije - rekao je Vulin", rekao je Vulin prilikom uručenja "pauka".

Vulin je objasnio da će uređenija Kosovska Mitrovica doprineti kvalitetnijem životu građana. "Postoje stvari koje nam se ne dopadaju, a jedna od njih je i ovakvo vozilo, ali uređenija Kosovska Mitrovica je nešto što će doprini kvalitetnijem životu građana", rekao je Vulin.

Antić je posle sastanka sa predsednikom Opštine Kosovska Mitrovica Dragišom Vlaškovićem rekao da će glavni grad pomoći Mitrovici da bolje upravlja komunalnim sistemima i unapredi život građana.

"Dogovorili smo čvrst dogovor da se Beograd i Kosovska Mitrovica zbratime, to je jedna snažna politička poruka, a za građane Kosovske Mitrovice je daleko važnije da Beograd pomogne u rešavanju osnovnih komunalnog probelema". rekao je Antić.

Vlašković je najavio da će bratimljenje Beograda i severne Kosovske Mitrovice biti obavljeno u novembru.

2024 © - Vesti online