Ponedeljak 12.08.2013.
12:01
mozzartsport.com

Mitroviću od Anderlehta 600.000 evra godišnje!

Rastanak se primakao: Aleksandar Mitrović
 

Ćute rukovodioci, tek je malo pričljivi igrač, ali zato iz Belgije stiže potvrda vesti: Aleksandar Mitrović igraće za Anderleht! Kasno sinoć, čelnici Partizana i njihove kolege iz Brisela postigli su konačan dogovor po kome će se reprezentativac Srbije i jedan od osvajača zlatne medalje na EP za omladince preseliti na stadion Konstant van den Štok.


Umesto u prvi mah objavljene informacije da je transfer vredan 3,5 miliona evra, nova saznanja kažu da će se posao realizovati za pet miliona evra, uz deset procenata od naredne prodaje mladog napadača, koji će potpisati ugovor do 2018. godine. On bi u slavnom klubu trebalo da zarađuje 600.000 evra godišnje, što je 50 puta veća plata nego među crno-belima, koji su mu na papiru davali „samo“ 12.000 evra po sezoni. Onda je potpuno razumljivo i logično što je jedan od najboljih špiceva na srpskoj sceni poslednjih godina izabrao da posle prve seniorske sezone napusti ovdašnji fudbal, pritisunut mnogobrojnim problemima.


Jedina nepoznanica u ovom trenutku je kad će se Mitrović i Partizan zvanično rastati. Trener Vuk Rašović ga planira za naredne dve prvenstvene (Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca) i isto toliko utakmica u završnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Tuna, ali se pita i Anderleht. Njihov trener Džon van den Brom rekao je posle sinoćnje pobede nad Gentom (4:1) da mu je „Mitrović prioritet“ i da ima obećanje direktora Van Holsbeka da će se posao što pre okončati.


Mitrović je jutros otputovao u Barselonu, na prijateljski susret reprezentacija Srbije i Kolumbije, rekavši da će se njegov status znati posle povratka u Beograd, međutim, kad kog dve strane da potpišu ugovor, već sad se zna da ga u taboru Ljubičastih čekaju raširanih ruku. Nekadašnji kapiten Olivije Dešaht jedva čeka da Mitrović dođe kako bi tim konačno imao pravo rešenje u tuđim šesnaestercima, posle odlazaka Milana Jovanovića, Dimersija Embokanija i Toma de Sutera.
"Sa Mitrovićem u napadu bićemo još jači, reč je o igraču koga odlikuje tipičan srpski pobednički mentalitet i po tome je sličan Jovanoviću. Potrebi su nam takvi fudbaleri da bismo unapredili našu igru, a momak kao što je Aleksandar sigurno može da napravi velike probleme protivnicima“, rekao je iskusni defanzivac, a i ostali igrači Anderlehta jedva čekaju još jedno pojačanje, posle Luke Milivojevića iz Crvene zvezde.


I dok će posle ovog transfera ruke da trlaju u Anderleht, jer će dobiti špica fantastičnog potencijala i velike energije, a u upravi Partzana se radaju bar kratkoročnom popunjavanju rupa u klupskoj kasi, Vuku Rašoviću ostaće u nasleđe veliki problemi. Šef struke crno-belih će, kad se pozdravi sa Mitrovićem, od napadača imati na raspolaganju samo Marka Šćepovića (ukoliko ne ode u Veronu) i Nemanju Kojića, dok na Ismaila Beka Fofanu još ne može da računa, jer novi napadač nije licenciran za Super ligu, zbog dugovanja prema Zvonimiru Vukiću. S jedne strane uprava mu slabi tim prodajom jednog od najvrednijih pojedinaca, a sa druge očekuje od njega prolaz u grupnu fazu Lige Evrope. Da li je to realno?

2024 © - Vesti online