Ponedeljak 12.08.2013.
10:52
vijesti.me

Bombom u dvorište novinara "Vijesti"

Bomba bačena u dvorište novinara, koji se bavi organizovanim kriminalom (Ilustracija)

Tufik Softić je u vreme napada bio u kući sa porodicom i od detonacije eksplozivne naprave niko nije povređen, pišu "Vijesti".

Softić je kazao da nema materijalne štete, da je eksploziv napravio krater pored automobila, ali da je detonacija bila izuzetno jaka.

"Neznatno je oštećena lajsna sa desne strane i poprskano je zemljom, ali nije uništeno, što je prosto neverovatno s obzirom na jačinu detonacije. Zbog toga policija misli da je u pitanju šok bomba. Automobil sam parkirao na mesto gde ga i obično parkiram, što je inače nepunih pet metara udaljeno od mesta gde su me 2007. godine napali i pretukli još nepoznati napadači. Što se mene tiče, ja kao i pre tog napada, konstantno u 'Vijestima' i 'Monitoru' pišem o kriminalu i kriminalcima, ali od tada, osim tog osećaja, koji je sam po sebi neprijatan, da nikada nisu otkriveni oni koji su me brutalno pretukli, nisam imao pretnje ili neke druge neprijatnosti", rekao je Softić.

Crnogorski ministar policije Raško Konjević kasno sinoć je telefonom razgovarao sa Softićem i interesovao se za to što mu se dogodilo. Konjević je tim povodom ocenio da bezbednost novinara i medijske slobode "moraju biti prioritet u radu državnih organa". 

2024 © - Vesti online