Ponedeljak 12.08.2013.
00:41
telegraf.rs

Goran Bregović zatvorio sabor u Guči

Goran Bregović stavio "šlag na tortu" ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči
 

Bez obzira što stadion nije bio krcat za razliku od prethodnih dana (verovatno zato što je i nedelja), publika će svakako kući krenuti prepuna divnih utisaka kao i uvek posle nastupa poznatog muzičara, koji u poslednje vreme retko zaobilazi Guču.

Već sa taktovima prvih pesama publika je u transu hvatala ritam sa bine i ”oblačila” pozitivno raspoloženje koje nije skidala do samog kraja. Bregović je koncert otvorio sa manje poznatim pesmama sa njegovog novog albuma, ali ni to nije pokolebalo goste da sa velikim žarom isprate njegove pesme.

Svakako najveći utisak ostavili su stranci, pogotovo iz Bugarske, kojih je , ruku na srce, možda bilo i više nego domaće publike što je muzičar znao da prepozna i uz povike ”Party, party, after party” doveo strance do ekstaze.

Pored, naravno srpske zastave, Gučom su se viorile poljska, grčka i meksička zastava što je svakako pokazatelj kakvo poštovanje ovaj Sabor uživa u svetu.

Kompozicija ”Maki, maki” donekle je oborila ritam zbog toga što je Bregović ovu numeru posvetio preminulom romskom muzičaru Šabanu Bajramoviću uz reči ”Šabane, evo pijem za tebe”, ali se publika, posle tužnog pogleda lica, ponovo vratila na stari kolosek.

Uz dobro poznate hitove ”Kalašnjikov”, ”Seksi ritam” i druge poblika je polako padala u trans što je svakako dovelo do podrhtavanja stadiona gde se koncert odvijao.

Mnogi su naravno ostali do kraja dok su drugi, vidno umorni, polako napuštali poprište zabave koje svakako neće propustiti i naredne godine. Do novog viđenja iz Guče!

2024 © - Vesti online