Nedelja 11.08.2013.
23:26 >> 23:27h
mozzartsport.com

Trofej Beograda 2013: Srbija ubedljivo do trona!

 Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić
 

Iako je jasno da će pripremni turniri u Francuskoj, odnosno Turskoj dobro doći našim košarkašima da do savršenstva dovedu sve linije napada i odbrane, opšti utisak je da su Krle, Raško, Bjelica i drugari ostavili solidan utisak u, ovoga puta, nešto punijoj "Kombank Areni" , prenosi "Mocart sport".

Za razliku od utakmice sa Ukrajinom, u kojoj je reprezentacija Srbije u svim parametrima bila kvalitetnija, susret sa Slovenijom je pokazao da Dudini puleni moraju još da rade kako bi bili u potpunosti spremni za izazove u Jesenicama. Loš procenat šuta iz igre, posebno za tri poena na samom startu meča, ali i nešto slabija odbrana uneli su dozu nemira u redovima reprezentacije Srbije, a ništa bolji nisu bili ni slovenački košarkaši, koji su imali ogromnih problema u organizaciji napada, a ni odbrana im nije bila jača strana.

Ipak, "orlovi" su u drugoj četvrtini stabilizovali redove, zaigrali za nijansu bolje, što je bilo dovoljno da u dva navrata serijama 6:0 Srbija dođe i do prve dvocifrene prednosti (39:28), koju je do odlaska na veliki odmor uspela da sačuva - 48:36.

Krstić MVP, Turci treći

 

Za MVP turnira je izabran Nenad Krstić. 

Treće mesto je pripalo Turskoj koja je savladala Ukrajinu rezultatom 72:64.

Posle nešto lošeg početka i 0/4 za dva poena kapiten Nenad Krstić je uspeo da posle 20 minuta igre bude najefikasniji igrač naše ekipe sa deset poena i sedam skokova. U stopu ga je pratio vidno raspoloženi Raško Katić, koji je pobrojao simpatije mnogobrojne publike u "Kombank Areni", postigavši pritom osam poena, koliko i Nemanja Nedović. Sa druge strane je Boštjan Nahbar bio jedini igrač Slovenije sa dvocifrenim učinkom i sa deset poena predvodio svoj tim, dok je Goran Dragič dodao devet, ali je zato imao i pet izgubljenih lopti.

Treba istaći i da je Srbija u prvih 20 minuta bila znatno bolja u skoku (17-11), kao i da su probleme sa izgubljenim loptama imali i jedni i drugi (po osam).

U trećoj deonici su "orlovi" zaigrali za još jednu nijansu bolje nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu, dok je Slovenija i dalje imala velikih problema na oba fronta. Iz minuta u minut prednost je rasla, a Krstiću (12) su se pridružili Bjelica (12), Nedović (11) i Katić (10) u društvu onih koji su imali dvocifreni učinak. Na kraju deonice rezultat je bio 69:51, pa su naši reprezentativci u poslednju četvrtinu ušli znatno smirenije.

Početkom poslednjih deset minuta Srbija je stigla i do +23 (74:51), pa od tog trenutka trijumf "orlova" nije uopšte doveden u pitanje. Izabranici Božidara Maljkovića su do kraja potpuno digli ruke od igre, pa je na kraju prednost išla i do +25. Svoju priliku u poslednjih nekoliko minuta dobili su i Vladimir Štimac, Luka Mitrović i Nemanja Dangubić, a definitivno moramo reći da će Nemanja Bjelica , Nenad Krstić, Nemanja Nedović i Raško Katić biti nosioci igre naše ekipe u Jesenicama, koji su zajedno postigli 61 poen. Solidnu rolu su imali i debitant Nikola Kalinić i nešto iskusniji Stefan Marković. Sa druge strane, Dušan Ivković će sa svojim izabranicima morati da poradi na smanjenju broja izgubljenih lopti, s obzirom da ih je danas bilo 15.

SRBIJA - SLOVENIJA 91:66 (20:16, 28:20, 21:15, 22:15)

 

SRBIJA: Nem. Krstić 3, Dangubić 2, Bogdanović 2, Bjelica 15, Marković 9, Mitrović 2, Nen. Krstić 16, Anđušić 4, Katić 10, Štimac, Nedović 20, Kalinić 8

Startna petorka: Nedović, Marković, Kalinić, Bjelica, Krstić. 

SLOVENIJA: Slokar 2, Joksimović 4, Murić 5, Blažič 2, Nahbar 20, G. Dragič 9, Lorbek 7, Vidmar 7, Begič 4, Prepelič 1, Balažič, Dragič 5

Startna petorka: Dragič, Blažič, Murič, Nahbar, Begič.

 

DVORANA: Kombank Arena. GLEDALACA: 14.000. SUDIJE: Vojinović, Juras, Jevtović.

2024 © - Vesti online