Subota 10.08.2013.
19:49
Vesti

Čukarički iznenadio Rad na Banjici

 

Novi superligaš je poveo već u 5. minutu, kad je Matić odlično izveo korner, a Dragoljub Srnić smestio loptu u mrežu. Taj detalj je odredio dalji tok utakmice, jer su se "brđani" okuražili i do kraja poluvremena više vremena provodili pred protivničkim golom. U 14. i 15. minutu odlične prilike imali su Brežančić i Stojiljković, a pred kraj prvog dela pokušali su i Slavoljub Srnić i Drinčić. Rad je bio potpuno uspavan i bezopasan, ne pamte na Banjici kad su poslednji put njihovi ljubimci završili poluvreme bez ozbiljnije akcije pred protivničkim golom.


Slična slika viđena je i u drugom poluvremenu, "građevinari" su bezidejno pokušavali da ugroze mrežu Ristića, dok su gosti iz kontranapada ozbiljno pretili. U 65. minutu je Slavoljub Srnić stavio na muke odlilčnog golmana Kljajića. Usledio je period igre u kome je blistao Nikola Stojiljković, u 69. minutu je njegov udaraca izblokiran, da bi isti igrač samo minut kasnije poslao loptu prema praznoj mreži, ali je Vitas uspeo da izbaci loptu u korner. Rad je tek u finišu stigao do kakvih-takvih prilika. Pokušavali su Andrija Pavlović, Marko Adamović i Milan Prša, ali su to bili nedovoljno dobri udarci za odličnog golmana Borivoja Ristića, koji je prošao Partizanovu fudbalsku školu.


Sve u svemu, odlično izdanje Čukaričkog i nikad bleđi Rad! Odlazak trenera Marka Nikolića je već primetan, a ukoliko Rad napuste Đurđević i Vitas, "građevinarima" možda predstoji i borba za opstanak.

Rad - Čukarički 0:1 (0:1)
Strelac: D. Srnić u 5. minutu. Stadion Rada na Banjici. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milorad Mažić (Novi Sad).
RAD: Kljajić, Rodić, Ćirković, Vitas, Antić, Stanojević (od 46. Pršo), Raspopović, Pavlović, Jovanović (od 46. Adamović), Đurđević, Luković (od 79. Mihajlović -).
ČUKARIČKI: Ristić, Ostojić, Pijesentin, Pavlović, Brežančić, S. Srnić (od 88. Sekulić -), Matić, D. Srnić, Todorović (od 79. Krčmarević -), Stojiljković (od 90. Stamenković -), Drinčić.
 

2024 © - Vesti online