Subota 10.08.2013.
15:44
BETA

Vučić obećao pomoć SD Partizan!

Da li je problemima došao kraj?: Duško Vujošević
 

"Na molbu i zahtev Sportskog društva Partizan, koji je upućen regularnim pisanim putem, naša delegacija je bila juče u vladi Srbije na sastanku sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, a sastanku je prisustvovao i premijer Ivica Dačić...Ako se obećanja ispune, možemo reći da je to onakva pomoć države kakvu očekujemo u teškim vremenima za nas i državu", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Račun košarkaškog kluba je blokiran još od juna i završetka takmičenja, a uprava Partizana je više puta javno pozivala državu da joj omogući reprogram u plaćanju obaveza. Vujošević je prošle nedelje javno pozvao Vučića da pomogne, ocenivši da on ima najviše vlasti i da treba da pokaže najviše odgovornosti.

"Zahvalni smo na izdvojenom vremenu, koje je posvećeno problemima klubova našeg sportskog društva i traženju zakonskih i regularnih mogućnosti da se pomogne u prevazilaženju tih problema. Zahvalni smo kako je sastanak organizovan i kako je protekao. Ako se realizuju data obećanja, smatraćemo da je država u meri koliko je moguće u ovako teškoj situaciji pomogla sportsko društvo Partizan na adekvatan način", rekao je Vujošević, koji je i trener košarkaškog kluba.

Vlada je predstavnicima SD Partizan obećala pomoć oko sponzorstava javnih preduzeća, rešavanja "u zakonski okvirima" pitanja poreskog duga košarkaškog kluba, pomoć u pronalaženju banke koja bi fudbalskom klubu dala kredit sa hipotekom sportskog centra Teleoptik, zatim rešavanje spora vlasništva stadiona Partizana, čiji je vlasnik Sportsko društvo. Pomoć je obećana i vaterpolo klubovima
Partizan i Crvena zvezda, kao i pomoć oko rešavanja spora vlasništva bazena na Banjici.

Delegaciju su činili Vujošević, član Upravnog odbora fudbalskog kluba Milan Obućina, predsednik košarkaškog kluba Predrag Danilović, kao i predsednik vaterpolo kluba Aleksandar Šoštar.
 

2024 © - Vesti online