Subota 10.08.2013.
10:03
mozzartsport.com

Bajern uspešan na startu Bundeslige

Dobar početak: Trener Gvardiola sa fudbalerima Bajerna
 

Bajern je sigurno otvorio novu sezonu u Nemačkoj i uspešno započeo odbranu trona! Na Alijanc areni pala je Borusija iz Menhengladbaha (3:1), koja je prošle godine na ovom istom stadionu ostala neporažena (1:1), a nekoliko sezona unazad umela često da zagorča život nekada najvećem rivalu.


Bavarski gigant krenuo je silovito i već posle petnaestak minuta igre stekao dva gola viška. Prvi pogodak delo je Arjena Robena, koji se odlično snašao nakon jedne sjajne lopte Riberija. Drugi gol dao je Mario Mandžukić, koji je posle odbrane golmana gostiju pokupio jedan otpadak i smestio ga u mrežu sa četiri, pet metara.
Bajern je potom malo smanjio gas, a Borusija se opustila i konačno došla do daha. Tim iz Menhengladbaha čak je uspeo potpuno da se vrati u meč autogolom Dantea, ali u drugih 45 minuta nije iskoristila nekoliko izglednih šansi i kazna je stigla.


Zanimljivo, sudija Tobijas Velc pokazao je na belu tačku dva puta za svega dva minuta. Prvi put Ter Stegen je odbranio udarac Mileru, ali u nastavku akcije jedan defanzivac gostiju igrao je rukom i arbitar odmah još jednom dosudio penal. Ovoga puta loptu je namestio Alaba i bio nepogrešiv - 3:1.

2024 © - Vesti online