Subota 10.08.2013.
01:04 >> 05:13h
Vestionline

Đoković na Nadala u polufinalu Montreala

Nole odigrao fantastičan meč protiv Gaskea
 

Da podsetimo, Nole je prošle godine osvojio titulu na ovom turniru pobedivši upravo Gaskea (6:3, 6:2), a sada je do trijumfa stigao podjednako ubedljivo.

Đoković je izgledao sigurnije na startu duela sa Francuzom nego dan ranije u meču sa Denisom Istominom. Nole je već u drugom gemu prvog seta napravio brejk za 2:0, a iako je Francuz u nastavku imao mogućnosti da uzvrati istom merom, srpski teniser je čuvao prednost, bio ubedljiviji kad je to bilo potrebno i poveo sa 3:0.


Gaske je potom osvojio jedan gem i, kako se ispostavilo, i jedini u prvom setu - Đoković je kao furija protutnjao terenom i posle 24 minuta dobio prvi set sa 6:1.


Imao je Nole šansu za brejk i na startu drugog seta i, šta će, morao je da je iskoristi kad mu je već tako dobro išlo, da bi posle svog servisa već vodio sa 2:0. Koprcao se Gaske neko vreme, ali kad je naš teniser u sedmom gemu napravio još jedan brejk, za vođstvo od 5:2, postalo je jasno da će publika vrlo brzo imati priliku da ode na pauzu, uskraćena za uzbudljiv, dobar tenis, jer Francuz zaista nije pokazao mnogo u ovom duelu. I zaista, Novak je očas posla iskoristio prednost svog servisa za 6:2 i rutinski trijumf protiv Gaskea u Montrealu, i to posle samo 52 minuta igre.

2024 © - Vesti online