Petak 09.08.2013.
14:16
Beta

RRA: Novi konkurs za frekvenciju TV Avale

Foto: Ilustracija

Savet je na današnjoj sednici tajnim glasanjem odlučio da frekvenciju nekadašnje TV Avala ne dobiju ni TV Nova ni TV Kopernikus. Predsednik Saveta vladika Porfirije rekao je novinarima da je za dodelu frekvencije bilo potrebno pet glasova, a da je za TV Novu glasalo dva, a za Kopernikus tri člana Saveta.

Prema njegovim rečima, četiri člana saveta RRA su smatrala da nijedan od prijavljenih kandidata neće biti u stanju da zadovolji potrebe javnosti. "Verujemo da smo doneli odluku koja je u interesu građana Srbije", rekao je Porfirije.

Nezavisno udruzenje novinara Srbije(NUNS) pozdravilo je danas odluku Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da ne dodeli nacionalnu frekvenciju koja je oduzetaTeleviziji Avala i ocenilo da tu frekvenciju ne treba ni dodeljivati.

"NUNS smatra da je televizijski spektar na nacionalnom nivou preobiman i da petu komercijalnu frekvenciju ne treba ponovo dodeljivati. NUNS poziva resorno Ministarstvo telekomunikacija da predlozi Vladi Srbije da se jedina slobodna nacionalna televizijska frekvencija ne dodeljuje već da se ustupi za digitalizaciju", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online