Petak 09.08.2013.
12:12 >> 13:06h
Beta

Ko laže (Koha ili Vlada Srbije) o dogovoru?

Samo oni znaju da li je ili nije bilo dogovora...
 

Prema Kohinim izvorima, pozivi sa Kosova prema Srbiji će se smatrati lokalnim, a ne međunarodnim pozivima. U ime Kosova, zahtev za međunarodni prefiks će podneti jedna od zemalja Evropske unije, a pominju se Italija, Austrija ili Švedska.

Portal Koha net prenosi izjavu šefice kosovske pregovaračke delegacije, zamenice premijera Kosova, Edite Tahiri da je dogovor u kom je posredovala Evropska unija

Vlada Srbije: Ništa od dogovora Beograda i Prištine

prihvatljiv za Kosovo, ali da je Srbija imala rezerve prema tom predlogu. Edita Tahiri je rekla da će se, ukoliko Srbija ima određene primedbe ili nove predloge, Vlada Kosova odrediti prema njima.

Dnevnik je naveo i da, ukoliko ne bude dogovora o telekomunikacijama i elektroenergetskom sistemu, razgovori mogu biti prekinuti, a susret premijera Hašima Tačija i Ivice Dačića odložen. Taj susret planiran je za kraj avgusta.

Vlada: U toku neformalne konsultacije Beograda i Prištine

 

Beograd i Priština još nisu postigli dogovor o telekomunikacijama, a u toku su neformalne konsultacije dve strane, rekao je agenciji Beta izvor iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, sporni su tehnički detalji dogovora, Beograd je ponudio kompromisno rešenje koje se sad razmatra.

 

Rok za dogovor o telekomunikacijama bio je 8. avgust, a kako je potpredsednik vlade i ministar za telekomunikacije Srbije Rasim Ljajić rekao ranije agenciji Beta, ako to pitanje ne bude usaglašeno, neće biti ni sastanaka premijera Ivice Dačića i
Hašima Tačija 27. avgusta u Briselu.

2024 © - Vesti online