Petak 09.08.2013.
11:06
Srna

"Seljačka buna" u Hrvatskoj

Nezadovoljni seljaci traktorima blokirali puteve u nekoliko županija (Foto: Ilustracija)
 

Zbog protesta seljaka zatvoren je ulaz i izlaz na petljama Nova Gradiška i Lužani na autoputu Bregana-Lipovac, pa se saobraćaj preusmerava na petlje Okučani ili Slavonski Brod-zapad.

Osim u Brodsko-posavskoj županiji, blokirane su saobraćajnice u Vukovarsko-sremskoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj, te Belovarsko-bilogorskoj županiji, javljaju hrvatski mediji.

Seljaci su proteklu noć proveli u traktorima pošto nisu uspeli da postignu dogovor sa resornim ministrom i poručuju da će tako ostati do ponedeljka, 12. avgusta, kada su najavljeni novi susreti predstavnika seljaka i resornog ministarstva. Tada će se razgovarati o mogućim modelima olakšica i konkretnim merama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

Jakovina je juče rekao da poljoprivrednici moraju biti svesni trenutka u kojem se nalazi državni budžet i da protesti, pritisci i ucene nisu način rešavanja problema, te da neće doneti rezultate.

"Podsticaj nije plata seljaka, zbog čega se u javnost stvara kriva slika o poljoprivrednim proizvođačima. Manji deo proizvođača protestuje, dok najveći deo njih pošteno radi svoj posao", rekao je Jakovina.

2024 © - Vesti online