Petak 09.08.2013.
04:41
Vestionline

Nole jedva “osvetio“ Tipsarevića

Nije bilo lako, ali je na kraju bilo veselo: Novak Đoković
 

Naš teniser nije dobro ušao u meč, i nije ni ličio na svetskog “broja 1“. U šestom gemu prvog seta nije iskoristio tri gem lopte, a onda je duplom servis greškom dao Istominu odlučujuću prednost u prvom setu - 4:2. Nervoza je bila primetna u Noletovoj igri i u nastavku, pa je Uzbekistanac, iako zvuči čudno, rutinski rešio prvi set u svoju korist sa 6:2.


Prvi teniser sveta se malo prenuo u nastavku, pa je u petom gemu gemu drugog seta napravio brejk i poveo sa 3:2. Ipak, iako je Đoković imao još brejk šansi u ovom delu igre, Istomin nije želeo da prepusti inicijativu Srbinu i borio se do poslednjeg poena da ostane u drugom setu. Na sreću, brejk prednosti koju je Nole stekao u petom gemu bio je dovoljan za 6:4 i izjednačenje - 1:1 u setovima.


U odlučujućem setu prvi servis imao je Uzbekistanac, a Nole je brzo stigao do dve brejk lopte - 15:40. Istomin je ipak uspeo da izjednači, ali se srpski teniser uozbiljio i ipak uspeo da oduzme servis rivalu na startu trećeg seta. I kada se očekivalo da prvi teniser sveta najzad dođe do svoje igre i zaboravi ono što se dešavalo na terenu u prva dva seta, Istomin je uzvratio brejkom i izjednačio na 1:1 u gemovima.

Noletov pobednički ples posle duela sa Istominom
 

Nole je u sedmom gemu trećeg seta ipak uspeo da napravi brejk, povede sa 4:3 i praktično odredi dalji tok meča. Istomin se i dalje lavovski borio - Đoković je jedva potvrdio brejk za 5:3, zatim je imao i meč loptu na servis rivala, ali je Uzbekistanac ipak uspeo da smanji njegovu prednost na 5:4. A onda - 10. gem trećeg seta - 15, 30, 40:0... Istomin je uspeo da osvoji jedan poen, ali je onda as udarcem Novak završio meč, stavio periku na glavu, i uz maskotu i skupljače loptica odigrao zasluženi pobednički ples. Teško, ali zasluženo!

2024 © - Vesti online