Četvrtak 08.08.2013.
21:49
Beta

Vodovod: Beograđani, štedite vodu

Foto: Ilustracija

U saopštenju se navodi da je prozvodnja vode u Beogradskom vodovodu na maksimumu i da nema vanrednih prekida u snabdevanju građana. U danima sa tropskim temperaturama najviše problema sa vodosnabdevanjem je u večernjim satima, a neracionalna potrošnja ugrožava snabdevanje vodom svih potrošača u gradu, upozorilo je to preduzeće.

Prekidi i umanjen pritisak na najvišim tačkama na Bežanijskoj kosi i Banovom brdu su isključivo zbog prekomerne potrošnje, a sa smanjenjem potrošnje sistem se stabilizuje, piše u saopštenju. Iz tog preduzeća posebno apeluju da linijski sistemi kao što su južni prigradski i smederevski pravac, ali i sremski i batajnički sistem, prilagode potrošnju trenutnim uslovima, budući da se ovih dana isporučuje duplo više vode od prosečne.

Voda iz gradskog vodovoda je, pre svega, namenjena za piće, pripremanje hrane i održavanje osnovnih higijenskih potreba. Navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila, zloupotreba hidranata namenjenih za gašenje požara predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode, navode u tom preduzeću.

2024 © - Vesti online