Četvrtak 08.08.2013.
16:55
Beta

Ružić: Izjave iz SNS nisu pritisci, već neostvarene želje

"To što visoki funkcioneri SNS iznose kao svoj lični stav nije i zvaničan stav (predsednika SNS) Aleksandra Vučića ili takav stav nismo čuli do sad", rekao je Ružić.

SPS i SNS su u odličnim odnosima: Branko Ružić

Funkcioner SPS je to rekao komentarišući izjavu potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da bi rekonstrukcija bila temeljnija da je Vučić zamenio Ivicu Dačića na mestu premijera i ministarke energetike Zorane Mihajlović da joj je "neverovatno da samo njen predsednik (Vučić) odlazi sa jedne funkcije (ministra odbrane) svestan da ne može jednako dobro da obavlja više poslova".

"Vučićev stav je ponovljen u više navrata i ne verujem da su Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović bili njegovi glasnogovornici, već su izneli svoj legitiman stav i ne smatram da je to bilo kakav pritisak već neostvarena želja", kazao je Ružić.

Dačić je danas na Tviteru napisao da, dok je na funkciji premijera, u vladi moraju da budu korektni odnosi.

"Ne moram da budem uopšte ni premijer ni ministar unutrašnjih poslova, ali dok to jesam, treba da imamo korektan odnos", napisao je Dačić.

Ružić je još kazao da su odnosi između SPS i SNS na zavidnom nivou i da Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dele sudbinu i nose zajedničku odgovornost za sve važne strateške odluke u državi. Ružić je rekao da očekuje da će imena novih ministara u rekonstruisanoj Vladi biti poznata do 20. avgusta i da je prethodno
potrebno da se "opredeli struktura vlade", odnosno da li će doći do smanjenja broja ministarstava ili ne.

Upitan kojoj stranci će pripasti resori Ujedinjenih regiona Srbije, koji su izašli iz vlade, Ružić je rekao da je i to pitanje u sklopu preraspodele moći između dve najjače stranke.

"O tome se razgovara, još nije jasno kako će izgledati zakoni o vladi i ministarstvima i dok se to ne dogodi ne možemo govoriti o personalnim rešenjima", rekao je Ružić.

2024 © - Vesti online