Četvrtak 08.08.2013.
14:41
BETA

Ivković: Teodosića ćemo čekati do poslednjeg dana!

Priključio se timu: Miloš Teodosić
 

"Drago mi je da je drugu godinu zaredom zaživeo Beogradski turnir na kome očekujem da će beogradska publika podržati podmlađenu ekipu sa osam debitanata. Očekujem napredak igrača na treninzima i utakmicama, kao i uspon i napredak u igri", rekao je Ivković novinarima u Beogradskoj areni.

Turnir u Beogradskoj areni održaće se predstojećeg vikenda. Prvu utakmicu na turniru odigraće Slovenija i Turska od 18.30, a od 21.00 sastaće se Srbija i Ukrajina. U nedelju u istim terminima igraće se utakmice za plasman. Ivković je rekao da su igrači na pripremama u Sloveniji dali sve od sebe i dodao da je razočaran mnogobrojnim povredama reprezentativaca.

"Imali smo tešku povredu Stefana Birčevića, delilo ga je sedam dana od debija za reprezentaciju. Lekarska komisija vodi punu kontrolu, pa će se videti kojom metodom će se on lečiti", kazao je on.

Selektor Srbije rekao je da se Miloš Teodosić juče priključio reprezentaciji, ali da još trenira po individualnom programu.

"Prati se situacija oko Teodosića. Njegovi aerobni kapaciteti su daleko ispod njegovih mogućnosti. On je sanirao povredu, ali je daleko ispod fizičke spreme od ostalih igrača. Teodosić je takav igrač da možemo da ga čekamo do poslednjeg dana priprema. Bitno je da se grupnim treninzima priključi potpuno spreman", rekao je Ivković.

On je dodao da je u veoma dobrim odnosima s čelnicima Teodosićevog CSKA iz Moskve i da će plejmejker, pre nego što se priključi kompletnim treninzima reprezentacije otići na pregled u Moskvu. Ivković je rekao da će se kompletnom programu treninga reprezentaciji sutra priključiti i Vasilije Micić i Vladimir Lučić.

Selektor "orlova" rekao je da će njegova ekipa do početka EP igrati vikend turnire, a da iz bitnih mikrociklusa očekuje napredak u odnosu na turnir u Sloveniji, na kom je Srbija zauzela drugo mesto. Upitan o dometima ekipe na EP, Ivković je rekao da bi za ekipu bio uspeh da prođe grupu.

"Mnogo se radi na skautingu protivnika, a mi želimo da naš tim bude što spremniji. Za nas bi bio veliki uspeh da prođemo grupu, jer ima dosta nepoznanica oko sastava tima, što nas koči", kazao je Ivković.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra, a Srbija će se takmičiti u Grubi B sa selekcijama Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Letonije i Litvanije. Ivković nije želeo da komentariše probleme rivala u grupi (Crna
Gore i BiH), već je samo rekao da "niko nema problema koliko ima Srbija".

Reprezentativac Srbije Nemanja Nedović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim pripremama i da je spreman za pune treninge, dok je centar Raško Katić istakao da je "uzvišen osećaj" igrati u reprezentaciji.

"U klubovima i reprezentacijama je sličan proces priprema, a uzvišeni je osećaj igrati za državni tim. Potrebna nam je podrška, naporno radimo na pripremama da bismo spremno dočekali EP. Očekujem da budemo sve bolji i da svako ko uđe među 12 da sve od sebe", rekao je Katić.
 

2024 © - Vesti online